Mesajul zilei

07/05/2022 - CA PE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

De aceea mulţumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează şi în voi care credeţi.

1 Tesaloniceni 2.13

Victoriile obținute de oamenii convertiți de noi la credința în Isus ne fac să mulțumim lui Dumnezeu fără încetare. Desigur, la fel cum Iuda s-a dovedit a fi un hoț și un trădător, în ciuda faptului că a umblat cu Isus, unii vor urma, din păcate, calea lui Acan, Balaam, Izabela și mulți alții asemenea, fără să înțeleagă noblețea chemării sfinte. Cu toate acestea, nimeni nu poate înceta lucrarea din cauza acestor smintiți.

Misiunea nu este întotdeauna plăcută, întrucât oamenii pe care îi ajutăm ne tratează adesea ostil, cu suspiciune și, în unele cazuri, chiar cu răutate. Însă, trebuie să ne uităm mereu la Hristos, Făuritorul și Desăvârșitorul credinței noastre. Dacă împotriva Lui s-au ridicat degete acuzatoare, cu atât mai mult asta se poate întâmpla cu ceilalți împlinitori ai misiunii încredințate de Tatăl ceresc. Așa că perseverează până când obții victoria.

Taina lui Pavel nu era să propovăduiască religia, ci Cuvântul lui Dumnezeu. Apostolul a făcut, de asemenea, ceva foarte important: uita ce era în urma sa și se arunca spre ce era înainte, alergând spre țintă pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu în Hristos Isus (Filipeni 3:13,14). Trebuie să urmăm mereu acest exemplu, căci diavolul se va folosi, fără îndoială, de cineva pentru a încerca să ne abată de cale.

Tesalonicenii nu au primit predica lui Pavel ca fiind cuvântul oamenilor. Dă-ți osteneala, căci acest lucru se va întâmpla cu cei pe care Cel Preaînalt ți-i trimite pentru a-ți da mesajul Său. Însă, conținutul mesajului nu poate veni din inima ta, ci din ceea ce Domnul îți poruncește prin Cuvântul Său. Nu da nimănui sarcini în nume propriu, ci slujește după călăuzirea Duhului Sfânt. Fii credincios poruncilor Celui Atotputernic.

Adevărata lucrare se întâmplă atunci când rostim Cuvântul Celui Preaînalt, și nu ceea ce credem noi a fi drept. Chiar dacă gândurile tale sunt frumoase sau oneste și învățătura te îndeamnă să ai oamenii de partea ta, nu strica mesajul sfânt cu niciun concept uman. Aducerea unui foc ciudat pe altarul lui Dumnezeu a făcut ca doi frați să fie puși în mormânt mai devreme (Lev. 10:1, 2). Cel mai rău nu este moartea, ci osânda veșnică, pe care o va suferi orice mincinos.

Evanghelia, odată primită, începe să lucreze în viața oamenilor. Este îmbucurător să vezi oameni care vin la biserică distruși și, la scurt timp, sunt refăcuți, fiind folosiți pentru a-i binecuvânta pe alții. Țelul nostru trebuie să fie acela de a-i face învingători pe păcătoșii și făcătorii de necazuri trimiși de Dumnezeu.

Tesalonicenii au crezut și de aceea au văzut slava lui Dumnezeu lucrând în ei așa cum a lucrat în Fiul Celui Preaînalt. Același lucru se va întâmpla cu toți cei pe care Creatorul îți va îngădui să-i duci la Isus. Drumul tău în Hristos este o mare binecuvântare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!