Mesajul zilei

09/05/2022 - RESPECTĂ-ȚI APROAPELE

Cine defaimă pe aproapele său este fără minte, dar omul cu pricepere primeşte şi tace.

Provérbios 11.12

Cel ce trăiește în prezența lui Dumnezeu nu se poate lăsa înșelat de înfățișarea și purtarea oamenilor. Știm că lumea zace în cel rău (1 Ioan 5:19) și, prin urmare, oamenii care nu s-au convertit încă sunt sub îndrumarea duhului greșelii. Ungerea ce ne-a fost dată de Domnul ne aduce capacitatea de a-i elibera pe toți păcătoșii. Însă, este necesar să avem înțelepciunea sfântă, care ne este dată prin revelația Cuvântului.

Chiar dacă păcatul este grav, amintește-ți că te confrunți cu cineva care-ți este egal și, pentru asta, merită respect. Chiar dacă nu ești de acord cu atitudinea sa, ai răbdare. Să știi că mesajul sfânt trebuie transmis cu dragoste. Când un om vede că este respectat, va arăta la rândul său respect celui ce îi arată considerație. A agresa pe cel ce greșește îi poate închide ușa raiului pe vecie.

Disprețul poate pecetlui soarta celui ce greșește, iar atunci poți fi responsabil. Câți nu se închină astăzi Domnului în duh și în adevăr, dar au fost folosiți mult de dușman? Cu toate acestea, nu au fost lipsiți de respect și astfel au putut să asculte Cuvântul lui Dumnezeu și să se convertească. Cei care disprețuiesc sau rănesc pe alții cu cuvintele lor sunt sub comanda diavolului.

Oricât de mult te-a rănit cineva, profită de ocazie pentru a-i da posibilitatea de a reflecta pentru a-și da seama de greșeală. De fapt, nimeni nu poate face rău celui care are credință sau trăiește în prezența Celui Preaînalt. Nu putem confunda religia cu Adevărul. Așadar, fii ferm în a mustra, însă, dacă omul recunoaște că a păcătuit și se pocăiește, iartă-l.

Cine păcătuiește este în mâna diavolului, așa că nu putem disprețui pe acest individ, deoarece suntem trimiși de Domnul cu puterea de a-i alunga duhurile rele. Dacă închidem ușa acestuia, facem oare lucrarea lui Dumnezeu? Prin urmare, nu vă abateți niciodată de la ceea ce este consemnat în Sfintele Scripturi. Cel mai mare exemplu ne este cel al lui Isus, care, chiar fiind pălmuit, scuipat și pironit pe cruce, a mijlocit pentru călăii Săi.

Dumnezeu ne dă înțelepciune pentru a trata pe toți oamenii cu demnitate. Creștinul este singurul care poate elibera pe cineva de orice asuprire. Responsabilitatea noastră este mare; cu toate acestea, oportunitatea de a face bine este și mai mare. Fie ca de la tine să nu vină niciodată un cuvânt rău, ci numai unul bun pentru a putea călăuzi pe cei pierduți la Mântuitorul. Amintește-ți că cei din închisoarea diavolului trebuie să fie vizitați și eliberați.

Nu da atenție argumentelor tale, ci lasă pe Tatăl să te folosească. Ceea ce crezi despre tine și folosești pentru a-ți ajuta aproapele poate încurca planurile Celui Preaînalt. Așa că, în orice situație, cere-I Domnului călăuzire și apoi spune numai ceea ce este în Biblie. Cel mai bun ajutor pe care îl poți oferi cuiva este Cuvântul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fi cu voi!