Mesajul zilei

10/05/2022 - MOTIVUL PROBLEMELOR

Din pricina nelegiuirilor voastre n-au loc aceste orânduiri, păcatele voastre vă lipsesc de aceste bunătăţi.

Ieremia 5.25

Cine este sincer și își caută motivul suferințelor va descoperi în Cuvântul Domnului că felul său de a vorbi, de a gândi și de a acționa îi dă diavolului condițiile pentru a-l asupri. Nu este corect să credem că cineva trebuie să sufere pentru vreun țel al lui Dumnezeu, pentru că întotdeauna cel rău va fi cel ce distruge, ucide și fură (Ioan 10.10a). Așa cum a ispitit-o pe Eva, Satana vine cu minciunile sale pentru a te îndepărta de Creatorul și Dumnezeul tău astfel încât să-și facă lucrarea distructivă.

Dacă nu-ți mături pe jos ca să găsești banul pierdut, așa cum a făcut gospodina amintită de Isus (Luca 15:8), și vei continua să postești și să ceri Celui Preaînalt să te izbăvească de relele tale, nu vei primi răspuns. Dar când vei înțelege mesajul Scripturilor despre greșeala ta și te vei pocăi, vei putea să te eliberezi de lucrarea dușmanului. Abia atunci vei fi pe deplin liber, pentru că libertatea vine atunci când cunoști Adevărul (Ioan 8:32).

Ceea ce Ieremia a arătat în casa lui Iuda se întâmplă cu noi. Am acceptat ofertele și vorbele celui rău, iar ceea ce a spus Domnul a trecut pe un plan secundar. Ori, cine nu se închină în fața a ceea ce îi arată Cel Preaînalt, pe lângă faptul că este prost, are de plătit un preț mare. Când Dumnezeu vorbește, înțeleptul acceptă cu ușurință și renunță la calea cea rea. Cine cunoaște voia sfântă și nu o face, nu are scuză.

Analizează-te și vezi dacă ai fost fidel persoanei cu care ai început viața și căreia i-ai făcut legământ. Respectă pe Domnul atunci când ai de-a face cu angajamentele și dorințele tale și ești în comuniune cu El. Caută să cunoști țelul Tatălui în viața ta și străduiește-te să-l împlinești. Nu lăsa ca vrăjmașul să-ți stăpânească gândurile și deciziile. Astfel, vei afla ajutorul Domnului în orice moment.

Un lucru este cert: Dumnezeu cel Atotputernic și Sfânt nu va fi cu cei care nu umblă cu El. Îți poți imagina cât de mult pierzi mergând singur sau pe cărările indicate de cel rău? Cine are mereu haine albe nu va fi lovit niciodată de săgețile lui Satana. Însă, când hainele îți sunt murdare, chiar și săgețile aruncate la întâmplare de demoni își vor găsi ținta.

Poate că nu ai înțeles acest lucru și astfel adversarul te acuză că îl folosiți în scopurile sale. Nelegiuirea și păcatul sunt greșeli, pentru că acestea constituie răspunsul la propunerile lui Satana. Este necesar să punem capăt la tot ceea ce vine din Iad. Dacă vei continua să accepți sugestiile celui rău, vei continua să fii ținta suferințelor diavolului trimise celor care îl ascultă. Fii responsabil și plin de sfințenie!

Dragostea pentru Dumnezeu și aproapele tău, evlavia și sfințenia te apropie de bine. Prin urmare, pune Cuvântul Domnului înaintea ta și vei avea aceste virtuți ca rod al credinței tale. Amintește-ți că numai cei cu inima curată vor vedea pe Tatăl. Este timpul să te schimbi pentru totdeauna, să încetezi de a face ceea ce vrăjmașul îți spune și să ai pe Cel Preaînalt cu tine și în tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!