Mesajul zilei

12/05/2022 - LUCRAREA LUI DUMNEZEU ÎN VIAȚA NOASTRĂ

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.

Ieremia 1.5

Cine a fost chemat să facă lucrarea sfântă trebuie să se supună, căci, așa cum i-a spus Dumnezeu lui Ieremia, El a început să ne pregătească încă de când eram o masă fără formă. David a spus că a fost astfel întocmit (Psalmii 139:13). Prin extensie, putem înțelege că așa am fost și noi. Înainte de a fi concepuți, Cel Preaînalt ne cunoștea, pentru că El a condus procesul de fertilizare din care a rezultat viața noastră.

Frica de Domnul, care ne face să ascultăm de El, este proprie oamenilor care vor să reușească. Cei care nu au judecată cred că sunt gata să facă ceea ce trebuie, dar adevărul este altul. Nu avem nimic în noi, absolut nimic, care să poată fi folosit pentru a împlini voia lui Dumnezeu. Avem întotdeauna nevoie de ajutorul Lui pentru a citi Biblia, a propovădui Cuvântul și a ne ruga cum trebuie.

Privește-te așa cum te vede Dumnezeu. El ia la Sine pe cei care sunt copii în lume și îi schimbă după cum vrea El. Așadar, este suficient ca oamenii să se lase călăuziți de Duhul Sfânt. Cei trimiși de Tatăl nu trebuie să se teamă de nimeni, căci Cel Atotputernic este cu ei pentru a-i izbăvi (Ieremia 1:8). Nu există greșeală în planurile Celui Prea Înalt.

Domnul trimite Cuvântul Său pentru a-i întări pe cei pe care i-a chemat și Își întinde mâna a le atinge buzele. Astfel, aceștia primesc ungerea necesară pentru a-și îndeplini apostolia. Așadar, oriunde El te va trimite te va folosi cum vrea. Dacă vei rămâne umil și gata să înveți, Duhul Sfânt te va îndruma și folosi. Cuvântul trimis ție va veni cu putere să facă ceea ce anunță (Isaia 55:11).

Nu încerca să tălmăcești ceea ce îți arată Dumnezeu, ci vorbește așa cum spune El. Trimișii Domnului au puterea de a smulge și dărâma, de a distruge și nimici, precum și de a zidi și sădi. Prin urmare, oriunde vei fi trimis, Cel Preaînalt te va folosi conform scopului Său. Nu faceți niciodată nimic fără călăuzirea Tatălui ceresc, pentru că, așa cum a spus Isus, nimic nu se poate face fără El (Ioan 15:5b).

Marea revelație dată de Dumnezeu tânărului Ieremia a fost că El veghează asupra Cuvântului Său (Ieremia 1:12). De aceea, nu contează ce amenințare ți s-ar putea face. Dacă rămâi ferm în ceea ce ți-a spus Cel Preaînalt, dușmanul nu te va putea învinge. Deși totul arată că sfântul Cuvânt nu se va împlini, rămâi calm și tare în credință, pentru că Domnul onorează tot ceea ce spun buzele Sale.

Ascultă de Dumnezeu și El va fi cu tine. Cel Preaînalt nu ți-ar spune niciodată nimic care să nu fie voia Lui. Domnul nu ispitește pe nimeni (Iacov 1:13), dar cel rău o face întotdeauna. Ca slujitor al Său, nu renunța la Scripturi. Dacă simți vreodată că ți se dă ceva fără fundament biblic, refuză, deoarece nu vine de la Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!