Mesajul zilei

13/05/2022 - NU ÎNCETA NICIODATĂ DE A SPUNE ȘI FACE CEEA CE DUMNEZEU PORUNCEȘTE!

Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap, zice Domnul.

Ieremia 1.8

Este bine să fii atent la ceea ce te face Dumnezeu să înțelegi prin Cuvântul Său, pentru că, fără îndoială, vor fi momente când acest lucru îți va servi drept temelie pentru a nu te îndoi și a nu cădea. Lucrarea Domnului trebuie să fie făcută în generația noastră. Sunt locuri unde întunericul stăpânește în așa măsură încât este interzis să predici Adevărul; însă, nu putem accepta asta ca o scuză pentru a nu ne împlini chemarea, căci Cel Preaînalt ne va ajuta.

În lucrarea lui Dumnezeu, nu fă niciodată nimic dacă nu ești sigur că este o poruncă sfântă; astfel, vei avea puterea cerească ce te va proteja și folosi. Cine a folosit metode lumești trebuie să creadă ceea ce a spus Isus: carnea [este tot ce vine din ea] nu folosește nimic (Ioan 6:63). Este pur și simplu pierdere de timp să amintești cuvintele înțelepților și să faci treaba ca și cum ar fi o afacere. Este rău să duci foc străin la altarul Domnului.

La fel ca Ieremia, ne confruntăm cu oameni încăpățânați și de neclintit în convingerile lor religioase, care de multe ori nu își au originea în Cuvânt. Totuși, când deschidem gura și vorbim despre ceea ce ne-a dat Tatăl, aceștia nu vor rezista ungerii din noi și, căzând în genunchi, vor spune că Dumnezeu este în mijlocul nostru. Nu este nimic mai bun decât respectarea poruncilor Domnului.

Există un scop veșnic în tot ceea ce spune El. Cel Preaînalt îți va transforma neîncrederea într-o încredere de nezdruncinat și, odată cu aceasta, vei fi lumină pentru mulți. Lumea are nevoie de oameni pozitivi, unși și hotărâți în credința în Hristos. Teoriile create de om nu rezolvă și nu vor putea rezolva problemele nimănui. Când facem lucrarea sub îndrumarea Duhului Sfânt, toată lumea câștigă.

Fii un slujitor credincios în lucru; în acest fel, Cel Atotputernic te va putea folosi. Aceasta este cerința de bază a Domnului; prin urmare, nu te lăsa influențat de vrăjmaș, care te va face să folosești argumente mincinoase pentru ca publicul său să se umple de frică și astfel să i se supună. Ori, dacă acționezi așa cum dorește cel rău, vei împiedica planul lui Dumnezeu. Învață de la Cel Preaînalt calea de a-I îndeplini scopurile.

Perseverența îți va fi mult răsplătită, căci este ca un act de neprihănire ce va servi drept exemplu pentru mulți. Chiar dacă te urăsc, te persecută și îți fac orice rău, nu da nici cea mai mică atenție la asta. Cei care iubesc Numele lui Isus vor fi persecutați și urâți de toți (Matei 10:22; 2 Timotei 3:12); cu toate acestea, vor obține „dovada” cum că nu s-au lepădat de Domnul. Fă-ți din asta țel!

Acopere-te cu toată armura lui Dumnezeu, căci aceasta este singura cale de a rezista în ziua rea. Apoi, după ce ai făcut tot ce dorește Domnul, să stai în picioare (Efeseni 6:13). Credința ta va crește mult atunci când înfrunți încercarea cu certitudinea a ceea ce ți-a poruncit Tatăl să faci. Slujitorii Celui Atotputernic nu se pleacă în fața niciunei amenințări.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!