Mesajul zilei

14/05/2022 - ÎNȚELEGERE GREȘITĂ

 Și a zis slujitorilor săi: „Acesta este Ioan Botezătorul! A înviat din morţi şi de aceea se fac minuni prin el.”

Matei 14.2

Oamenii care nu-I slujesc lui Dumnezeu o fac pentru că nu înțeleg pe deplin Cuvântul. Dacă ar avea discernământul Adevărului, s-ar converti la Isus și s-ar apuca să-I slujească. Adevărul nu rănește pe nimeni, pentru că nu este o listă de legi inventate de om, ci porunci pe care Creatorul ne îndrumă să le păstrăm pentru binele nostru. Împlinind ceea ce spun Scripturile, suntem curățați de faptele rele.

Indivizi precum Irod sunt un pericol pentru umanitate, deoarece, dacă sunt provocați, pot lua decizii care vor duce chiar la vătămări fatale pentru mulți. Unii devin fanatici și, oricât ne-am strădui, nu le putem îndrepta atitudinile răuvoitoare. Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla cuiva este să nu înțeleagă planul sfânt și să asculte de cărturari care, de asemenea, nu știu nimic despre voia Domnului.

Irod se afla la conducerea unui mare teritoriu, avea putere absolută în regiunea sa, dar se temea de Ioan Botezătorul, știind că este un om drept și sfânt. Din această cauză, l-a arestat și l-a pus sub pază. Când asculta pe Ioan, ceea ce făcea cu mintea sa bună, rămânea surprins. Însă, promisese fetei Irodiadei, soția fratelui său, cu care trăia, că îi va da până la jumătate din împărăția lui. Astfel, i-a răspuns cererii acesteia, dându-i capul lui Ioan (Matei 14, 6-11).

Câți politicieni nu arată că le place de poporul lui Dumnezeu și chiar îi invită pe unii cu care să vorbească. Alții, când ne vizitează, se comportă ca niște creștini adevărați, dar într-o bună zi, dacă au interese ascunse sau personale, nu se vor gândi de două ori să ne facă rău. Biblia spune: Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor (Ieremia 17:5). Fiul Celui Preaînalt trebuie să se încreadă numai în Domnul.

La ce i-a folosit lui Irod să se mire de sfaturile adevărate date de Ioan Botezătorul? Atitudinea acestui nelegiuit poate fi urmată de oricine nu a trecut prin Poarta îngustă. Prin urmare, nu vă încredeți în cei care nu sunt mântuiți și nu trăiesc în comuniune cu Tatăl. Cei care nu au angajament față de credința în Isus pot fi folosiți de dușman pentru a-și îndeplini planurile rele. Stai de veghe și roagă-te mereu!

Știm oameni care, se pare, au slujit Domnului, dar, din motive necunoscute, s-au îndepărtat de credință, ascultând de duhuri înșelătoare, făcând mare rău credinței. Aceștia sunt pricepuți la minciună, pentru că și-au stricat conștiința, lăsându-se influențați de învățăturile dracilor. Chiar văzând că sunt duși în pierzanie, nu vor să se convertească.

Unii, necunoscând Adevărul, interzic chiar și căsătoria, numind-o o simplă formalitate și, prin urmare, inutilă. Alții cer abținerea de la bucatele pe care Dumnezeu le-a creat pentru a fi luate cu mulțumiri de către cei ce cred (cf. 1 Timotei 4:1-4). Oricum, este lungă lista lucrurilor care îi fac pe mulți să se abată pe căi necorespunzătoare Bibliei.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!