Mesajul zilei

16/05/2022 - IMPORTANȚA DE A ADUCE DARURI

Căci ajutorul dat de darurile acestea nu numai că acoperă nevoile sfinţilor, dar este şi o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu.

2 Corinteni 9.12

Aducerea de daruri este o mare binecuvântare dată de Dumnezeul nostru. Fără îndoială, El ne-ar putea dezvălui unde a pus aurul și alte metale prețioase, astfel încât am putea cumpăra pământ sau avea dreptul de a-l lucra și ne-am putea asigura îndeplinirea lucrării. Cu toate acestea, înțelepciunea Domnului nu a considerat acest lucru ca fiind bun pentru noi. Legile stabilite de El sunt cele mai bune pentru copiii Săi și pentru asta ar trebui să-L lăudăm.

Cei care nu slujesc Celui Preaînalt nu pot înțelege Cuvântul Lui și, prin urmare, chiar se împotrivesc atunci când au prilejul de a-I dovedi că Îl iubesc. Ori, a aduce daruri este ca și cum ne-am arăta dragostea față de El și L-am lăsa să ne-o arate pe a Lui. Pe de altă parte, a susține pe cei neștiitori, atunci când Dumnezeu îți atinge inima pentru a aduce daruri, înseamnă a înceta de a realiza unul dintre faptele cele mai pline de satisfacții aici și în veșnicie.

Nevasta lui Sarepta a avut totul pentru a se opune poruncii lui Ilie, când acesta i-a spus să folosească restul de făină și puținul ulei pentru a-i face mai întâi o prăjitură (1 Împăraților 17:11-13); cu toate acestea, ea nu i s-a împotrivit. În același fel, nu înceta de a împlini ceea ce spune cineva în Numele Domnului, căci Cel Atotputernic va împlini Cuvântul care ți-a fost dat. Acea femeie a trăit mai departe pentru că a îndrăznit să creadă ceea ce i-a spus omul lui Dumnezeu. Minunea nu este sfârșitul, ci începutul unui ciclu nesfârșit.

Domnul este Înmulțitorul a ceea ce ți se dă. Cele cinci pâini și doi pești aduși de un om au fost înmulțite în milioane de bucăți, astfel încât au putut fi hrăniți cinci mii de bărbați flămânzi, precum și femei și copii. Au mâncat până s-au săturat și au mai rămas 12 coșuri pline cu mâncare (Matei 14, 15-21). Aceasta dovedește că răspunsul Domnului vine întotdeauna cu rod, cu mult peste nevoile noastre; așadar, nu irosi resturile.

Cel Atotputernic ne asigură că acest ajutor acoperă nevoile sfinților. Deci, ne putem întreba: de ce există membri în Trupul lui Hristos care nu-l au? Ori, răspunsul poate fi următorul: fie conducerea congregației nu îi învață să-l dea, fie aceștia nu ascultă de glasul afânt al lui Dumnezeu, care le poruncește să-l facă. Cine se împotriveste Domnului se supune imperiului întunericului. Fii mereu atent la Duhul Sfânt.

Potrivit lui Isus, ceea ce cerem în Numele Său ne este dat pentru ca Tatăl să fie proslăvit (Ioan 14:13). Astfel, putem înțelege că satisfacerea nevoilor noastre va avea ca rezultat aducerea de multe daruri Tatălui. De ce să nu luăm acest lucru în serios, pentru a prospera și oferi locuri de muncă multora, cât și realizarea de acte de caritate? Dacă se întâmplă asta, vei face ca Domnul să fie slăvit de gura multor oameni.

Gândește-te la tine ca fiind singurul om pus pe Pământ de către Cel Preaînalt. Fără îndoială că promisiunile și resursele Sale vor fi ale tale și vei fi iubit de El în aceeași măsură cu dragostea ta pentru El. Prietene cititor, și tu ești văzut în acest fel. Deschide-ți ochii și fii o binecuvântare!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!