Mesajul zilei

17/05/2022 - CELE PATRU CONDIȚII PENTRU A BIRUI

Ei se vor război cu Mielul, dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui.”

Apocalipsa 17.14

Lupta cea mare în care forțele întunericului vor înfrunta pe Domnul și toți creștinii își are învingătorii: Isus și oamenii care se încred în El. De fapt, El nu a pierdut niciodată nicio bătălie împotriva dușmanului, căci, fiind Cel Atotputernic, diavolul nici măcar nu se poate uita în ochii Lui. Pentru a ieși din orice încercare, ai încredere în Cuvântul dat de Dumnezeu.

Nu există nici cea mai mică șansă ca vrăjmașul să fie biruitor împotriva Domnului domnilor și Împăratului împăraților, iar dacă suntem cu El, cel rău nu ne va birui nici pe noi. Acoperiți de puterea Lui și acționând în Numele Său, punem puterea sfântă la lucru. Astfel, tot ce încearcă diavolul să facă împotriva noastră se va nărui. În Hristos, suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37).

Domnul Isus este Cel Atotputernic. El domnește peste toate lucrurile și totul I se supune Lui. Nu există nicio modalitate de a pune la îndoială voia lui Dumnezeu, pentru că toate faptele Sale sunt făcute cu neprihănire. Cei care au încredere în Cel Preaînalt vor vedea că au făcut cea mai bună alegere. Chiar dacă totul va trece în această lume, cuvintele Lui nu vor trece niciodată (Luca 21.33). El este sfânt și la fel sunt toate lucrările Sale.

Pentru a fi biruitor, nu este suficient doar să mergi la biserică, să-ți plătești zeciuiala și să fii sponsor al programelor noastre, ci este nevoie să fim în Domnul și cu El. Pentru cei care sunt în Hristos și cuvintele lor sunt în El, nu există limită în răspunsul lui Dumnezeu. Asta este taina pentru a primi răspuns la determinările tale. Cine nu corespunde acestor cerințe nu va avea niciodată puterea Celui Preaînalt.

Auzind propovăduirea Evangheliei, omul simte chemarea Domnului. Cu toate acestea, pentru a nu se lăsa de practicile greșite, mulți amână să răspundă acestui apel și, de multe ori, când se gândesc să-l primească, este deja prea târziu. Nu este lucru mai bun decât să asculți de glasul Duhului Sfânt, care îl convinge pe păcătos de necesitatea convertirii sale (Ioan 16:8). Cine acceptă invitația Celui Preaînalt învață despre ce este drept și ce nu este.

Odată cu hotărârea de a se supune Învățătorului, noul convertit trece prin ape, îndeplinind a doua condiție de a fi mântuit. Apoi, este ales și aprobat ca fiu și slujitor al lui Dumnezeu. Din acest moment, îngerii știu că trebuie să-l cinstească prin ceea ce i se descoperă în Cuvânt, iar demonii știu că nu îl mai pot atinge.

Ceea ce urmează după chemare și alegere este foarte important. Cine nu rămâne credincios nu va fi niciodată biruitor. Dimpotrivă, cei care sunt credincioși nu vor fi învinși nici într-o singură bătălie. Nimic nu se poate compara cu satisfacția pe care o au cei care împlinesc Cuvântul lui Dumnezeu în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!