Mesajul zilei

18/05/2022 - VISUL LUI DUMNEZEU REALIZAT ÎN TINE

 Iată, Domnul Dumnezeu are ochii pironiţi peste împărăţia aceasta vinovată, ca s-o nimicesc de pe faţa pământului; totuşi nu voi nimici de tot casa lui Iacov, zice Domnul.

Amos 9.8

Împărăția lui Israel a depășit orice limită a răbdării Domnului. Dumnezeu a folosit toate mijloacele pentru a-i face pe cei dragi să-și revină în fire, dar aceștia nu au vrut să-L asculte. Asta servește de avertisment pentru cei cărora nu le pasă de mustrările Cuvântului. Într-o zi, când te vei aștepta cel mai puțin, vei vedea că Cel Atotputernic te-a părăsit și atunci nu-ți va rămâne decât să te îndrepți spre pedeapsa veșnică. Fii cu grijă pentru ca acest lucru să nu ți se întâmple ție.

Una dintre greșelile pe care le fac mulți oameni este să se lase amăgiți de ispita de a crede că sunt speciali și, prin urmare, pot săvârși orice greșeală. Ori, păcatul conștient este cel mai greu lucru ce poate fi iertat, pentru că individul știe ce face. Numai căința adevărată îl va duce la iertare. Lupta celui mântuit împotriva curselor întinse de cel rău este constantă, dar dacă este cu adevărat în Dumnezeu, va vedea calea de ieșire în Scripturi și le va folosi.

Impresia de a fi în siguranță este un pericol pentru creștinul fără minte. Acesta este precum omul care stivuiește obiecte și de fiecare dată când scoate câte puțin unul din grămadă, aceasta începe să se clatine, iar cu timpul, va cădea. La fel este și cu cel care mai adaugă câte un păcat în viața sa și crede că nu i se va întâmpla nimic; însă, va veni timpul când totul se va nărui.

Înainte de a cădea, Israelul se simțea în siguranță. Atât Amos, cât și Osea s-au străduit să nu facă acest lucru; dar, din nefericire, cele zece triburi nu s-au convertit. Prosperitatea acelor vremuri i-a orbit atât de mult încât nu au văzut nimic greșit în vițeii de aur făcuți de Ieroboam. La fel sunt și oamenii de azi care nu văd mare lucru în apostazie. Falsa impresie a prosperității te va duce la înfrângere.

Ne comportăm și noi ca israeliții, pentru că nu am căutat cu adevărat pe Domnul, ci ceea ce El poate face pentru noi. De aceea, nici nu ne-am analizat purtarea. Când simțim că acțiunile noastre nu sunt corecte, ne rugăm pentru iertare, dar de îndată ce ne credem că suntem iertați, revenim la aceeași practică. Cuvântul lui Dumnezeu ne-a avertizat, dar se pare că nu ne pasă de îndrumările Lui, așa că un sfârșit trist ne așteaptă.

Prorocirea lui Amos este valabilă și pentru zilele noastre, căci toți cei care vor ceda păcatului vor fi nimiciți de sabie. Sentința nu va fi schimbată, dar Cel Preaînalt vrea să ne schimbe ca să nu fim osândiți. Doar cei care Îl iubesc părăsesc calea greșelii. Atitudinea noastră față de Cuvânt ne va călăuzi judecata.

La întoarcerea lui Isus, cine se va afla în păcat va merge direct spre osânda veșnică; în schimb, cei evlavioși vor fi cruțați. Dacă acea zi ar fi astăzi, ce sentință ți se va da oare? Așadar, știi ce să faci, nu-i așa? Domnul te avertizează fiindcă îți vrea binele, cât și pentru a-Și împlini visul Său în tine. De aceea, nu-L supăra.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!