Mesajul zilei

19/05/2022 - IUTE ȘI BIRUITOR

Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor şi mă face să merg pe înălţimile mele.

Habacuc 3.19

Ființa minunată care a creat cerurile și pământul cu puterea Sa este Domnul Dumnezeul nostru. Suntem împlinirea visului Său și, prin urmare, El a făcut și va face tot posibilul pentru a ne proteja de atacul celui rău și a ne întoarce la El. Oricine a primit pe Isus drept Mântuitor, singura Cale care duce la Tatăl, se va bucura în veci de veci de bogăția slavei Sale. Dimpotrivă, cei care continuă să se răzvrătească vor suferi foarte mult.

În ebraică, există mai multe nume cu care Creatorul este numit. Unul dintre ele este Domnul, care a rezultat din cele patru litere JHVH, din care provine Iehova. Astăzi, știm că El S-a întrupat, fiind născut din fecioară, și a trăit astfel până ne-a mântuit, murind în locul nostru. Însă, înainte de a ne întoarce în Rai, nu Îl vom cunoaște în felul acesta, ci ca Domnul, Dumnezeul cel veșnic.

Biblia dezvăluie că această Ființă super-inteligentă, super-puternică, capabilă să facă orice-Și dorește, este puterea noastră (Psalmi 28:7). Cine Îl ascultă are păcatele iertate și Îl poate avea drept Ocrotitor, Mântuitor, Lecuitor și orice altceva ar avea nevoie. Nu este nevoie de penitență sau sacrificiu pentru a fi pe placul lui Dumnezeu. Pe măsură ce credem ceea ce spune El în Scripturi, ușile ni se deschid.

Cu toate acestea, nu este suficient doar să spui că El îți este forța pentru ca El să lucreze pentru binele tău, ci trebuie să-ți pui asta drept țintă de atins. Așa că va veni vremea ca înțelegerea să-ți fie aprofundată despre acest adevăr și atunci Îl vei avea pe El cu adevărat. Cine disprețuiește mesajul Evangheliei – Vestirea cea Bună despre ceea ce Isus a făcut pentru umanitate – va pierde mult, căci nu-L va avea drept Dumnezeu.

Cum Domnul îți va face picioarele agere precum cele iuți ale cerbului, Biblia spune că El te va face atât de ușor încât niciun prădător (demon) nu te va putea prinde. Când diavolul vine cu lațul său, îl vei desface cu mare viteză și el nu va putea face nimic pentru a ți se împotrivi. Pașii tăi îți sunt precum determinările sau hotărârile.

În acest context, a merge pe înălțimi înseamnă că revelațiile Cuvântului nu îți pot fi luate. Chiar dacă unele par mult peste capacitatea ta, bunul Dumnezeu îți va da condițiile ca să ți le asumi. Prin urmare, folosește-te de tot ceea ce El îți descoperă în Scripturi. El ți-a pregătit nenumărate lucrări bune în care să te implici.

Poziția creștinului care trăiește în prezența sfântă este foarte înaltă și puternică. Prin urmare, fii ferm în tot ceea ce îți arată Cel Preaînalt. Așadar, când simți că nu vei putea atinge obiectivul arătat de El, roagă-te și cere ajutor. La urma urmei, Domnul cel Atotștiutor nu va greși niciodată în hotărârile Sale. Nu lăsa nicio misiune să rămână neîmplinită.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!