Mesajul zilei

20/05/2022 - BUCURIA CEA MAI MARE A DOMNULUI

Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr.

3 Ioan 1.4

Cine urmează sfaturile Cuvântului nu numai că trăiește fericit, ci și înfruntă încercările vieții cu optimism și neînfricare, pe lângă faptul că Îl face pe Cel Atotputernic să fie mulțumit de el. Ar fi bine să nu facem niciodată nimic pentru a ne îndepărta de frica de Dumnezeu; astfel, am urma întotdeauna voia cea sfântă. Dacă trăim după firea lumii, înconjurați de tot felul de ispite, nu vom umbla niciodată în Adevăr.

Sfintele Scripturi spun că bucuria Domnului este tăria noastră (Neemia 8:10). Este de o importanță fundamentală să înțelegem cum Îl putem bucura pe Dumnezeul cel veșnic. Ori, știind că nimic nu este mai plăcut Celui Preaînalt decât să-i vadă pe copiii Săi umblând în Adevăr, trebuie să ne analizăm purtarea și să nu luăm hotărâri contrare sfaturilor pe care El ni ledă în Cuvântul Său.

Porunca este să slujești Domnului cu bucurie; dar această bucurie nu este cea firească, ci cea care vine de la Dumnezeul cel înălțat. Dependența noastră de Cel Preaînalt trebuie să fie în toate, căci chiar și fapta dreaptă a omului cel mai drept, dacă este făcută după propria voie, nu este decât o haină mânjită (Isaia 64,6).

Numai cu îndrumarea Tatălui vom face ceea ce este drept.

Când învățăm să trăim după Cuvânt și să-L practicăm, inima Tatălui se bucură. Taina este să-I faci inima fericită! Astfel, El ne va fi puterea noastră. Cei care disprețuiesc îndrumarea sfântă și primesc „putere” din alte surse nu Îl vor găsi pe Cel Preaînalt, fiindcă numai în Cuvântul Său există o adevărată Temelie. În celelalte surse ce există în această lume, nu este decât minciună.

Trebuie să fim mereu atenți la ceea ce ni se dezvăluie în Scripturi, căci în acest fel suntem călăuziți. Dumnezeu ne dă lumină ca să putem umbla fără poticnire, pentru a lua cele mai bune decizii. Cel Preaînalt este neprihănirea și, din acest motiv, El nu va acoperi niciodată lucrările greșite ale slujitorilor Săi. Este important să ne căutăm puterea în Cuvântul Său, astfel încât să nu colaborăm cu dușmanul.

Cine nu se străduiește să dobândească și să se bucure de binecuvântări, nu umblă în Adevăr. Isus a spus, încă de pe vremea lui Ioan Botezătorul, că fiecare om se străduiește să intre în Împărăția Cerurilor (Luca 16:16). Numai cei curajoși pot face asta! Nu este nimic mai bun decât să fii călăuzit de Duhul Sfânt și să îndeplinești misiunea sfântă ce ți-a fost încredințată. A asculta de Tatăl înseamnă a umbla în Adevăr!

Cine nu urmează Cuvântul, nu-L știe. Faptele oamenilor pot fi frumoase și bune, dar dacă nu practică Adevărul, nu pot recurge la el. Ființa umană, de una singură, nu este capabilă să facă ceva bun, așa că Biblia trebuie să fie baza tuturor faptelor sale. Numai cei care trăiesc după revelația Cuvântului cunosc Adevărul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!