Mesajul zilei

23/05/2022 - SERVITORII DIAVOLULUI

Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.

1 Ioan 3.8

Nu poate exista om care să nu păcătuiască. Prin urmare, Domnul a spus că avem în El un Apărător: Isus cel Drept (1 Ioan 2:1). Așadar, se ridică o întrebare logică: cine păcătuiește este de la diavolul? Raspunsul este nu. Una este să trăiești în mod deliberat în nelegiuire, dorind să o faci, și alta este ca slujitorul lui Dumnezeu să se poticnească de ceva și să greșească ținta.

În versetul pe care îl studiem, se vorbește despre faptul de a trăi în păcat, atunci când cineva alege cu bună știință această cale. Deci, omul respectiv dovedește că nu L-a văzut niciodată pe Domnul (3 Ioan 1:11) sau că a preferat să iubească pe vrăjmaș și faptele sale murdare. Când ratăm ținta, ceva ne deranjează în interior și ne face să simțim că atitudinea noastră nu a fost bună. Așadar, dacă suntem în Dumnezeu, intrăm în rugăciune, ne mărturisim greșeala, primim iertarea și ne străduim să nu cădem din nou.

De cazi în păcat, nu lăsa timpul să treacă și nici soarele să apună peste greșeala ta (Efeseni 4:26). Caută-L pe Domnul și spune-I ce ai greșit, rugându-L să te ierte și să te curețe de orice nelegiuire. Astfel, comuniunea cu El îți va fi restabilită. Străduiește-te să nu te mai supui ispitei și să faci din nou păcat. Dacă nu te mărturisești și continui în greșeală, te vei afla sub stăpânirea diavolului.

Dimpotrivă, cine păcătuiește în mod deliberat, hotărât să comită fapta rea, este un slujitor al lui Satana (Ioan 8:34). Va fi mai greu pentru un astfel de om să pună capăt vieții greșite dacă nu-l caută pe Domnul din toată inima. E bine să fii mereu vigilent și să nu accepți niciuna dintre propunerile lui Satana care de obicei par a fi ceva normal și foarte plăcut. Prin urmare, respinge tot ce vine de la cel rău.

Pentru ca noi să fim eliberați de sub imperiul întunericului, Fiul lui Dumnezeu și-a lăsat slava, a luat forma noastră, a mers pe Calvar și S-a oferit să ne înlocuiască și astfel să ne elibereze cu totul de sub domnia lui Satana. Astăzi, doar cei cărora le lipsește judecata sau preferă osânda veșnică rămân sub autoritatea diavolului. Este suficient ca un om să audă Cuvântul lui Dumnezeu și să creadă în el pentru a fi iertat și mântuit.

Prin moartea Sa, Isus a șters lucrările diavolului și, prin urmare, oricine Îi va chema numele va fi mântuit (Romani 10:13). Lucrările lui Satana în toată omenirea au fost dinainte anihilate; de aceea, pentru ca acestea să nu mai existe în viața ta, crede în acest adevăr și ascultă de Scripturi. Nu-ți da puterea diavolului făcând lucruri greșite, căci ai fost eliberat din împărăția întunericului.

Nimeni nu ar trebui să slujească celui care este rău și știe să facă numai rele, căci, dacă va continua sub stăpânirea sa, va fi cu siguranță nimicit. Acum este cel mai bun moment pentru a lua hotărârea înțeleaptă de a se elibera de orice asuprire malefică. Cel care se află sub autoritatea dușmanului nu cunoaște fericirea, ci suferința.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul să vă întărească și să vă binecuvânteze!