Mesajul zilei

25/05/2022 - PURTAREA NOASTRĂ CÂND AVEM REUȘITĂ

Tot aşa şi voi, după ce veţi face tot ce vi s-a poruncit, să ziceţi: ‘Suntem nişte robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem’.

Luca 17.10

După o mare lucrare, poate veni un mare eșec; de aceea, trebuie să punem în practică avertismentul Învățătorului că trebuie să veghem și să ne rugăm (Matei 26:41). Omul este trufaș din fire și, chiar știind că trebuie să spună adevarul, atunci cand reușește să fie folosit într-o lucrare importantă, se lasă înșelat de dușman. Așa că, întrebat de ce are reușită, omul spune întotdeauna că asta este pentru că e bun în ceea ce face.

Dacă deodată succesul este întrerupt, omul începe să fie disperat și întreabă pe Dumnezeu de ce lucrurile nu mai sunt ca înainte. Într-adevăr, dacă ar fi fost un slujitor ascultător, ar fi îndeplinit poruncile Celui Preaînalt. Astfel, când rezultatul a fost cel plănuit în Ceruri, trebuia să fi adus glorie, cinste și laudă Celui care a făcut efectiv lucrarea. Nu sunt puțini cei care își însușesc ceea ce trebuia oferit doar Domnului care a făcut de fapt lucrarea.

Analizează-te și vezi cât de mult te-ai luptat pentru a obține ajutorul sfânt. Așa că, atunci când treaba este gata, nu-ți lăsa inima să se umfle și să crezi că asta s-a înfăptuit pentru că ești mai bun decât alții. Scriptura avertizează că mândria precede o cădere (Proverbele 16:18); prin urmare, când simți asta, dă înapoi și nu mai vorbi așa. Cei care recunosc din inimă pe Cel Preaînalt ca Înfăptuitor al victoriei vor fi folosiți pentru sarcini și mai mari.

Este bine să mulțumim mereu lui Dumnezeu pentru că ne-a încredințat lucrările Sale, amintindu-ne că El este cel care le va face. Prin urmare, atunci când primești o misiune, trebuie să o înfrunți ca și cum ar fi ultima din viața ta, străduindu-te să o duci la îndeplinire cu înțelegerea și puterea dată de Domnul prin Cuvântul Său. Lasă-L să te folosească; astfel, vei avea succes în angajamentele care-ți sunt puse în mâini.

O altă problemă care trebuie respectată este aceea de a nu depăși niciodată poruncile Tatălui ceresc și nici ceea ce este scris. Dumnezeul cel Atotștiutor nu va fi niciodată surprins și nu va da niciun sfat atunci când ceva lipsește. În ceea ce ți s-a spus, vei găsi tot ce ai nevoie. Nu-ți pune nimic în cap pentru a îndeplini lucrarea, deoarece acest lucru va zădărnici planurile sfinte. Oricine se supune tuturor îndrumărilor Domnului își vede ascultarea răsplătită.

De asemenea, este important să nu faci ceva interzis de Dumnezeu sau să transmiți mesaje pe care le consideri bune, dar care nu vin de la El. Cine aduce foc străin la altarul Domnului, Îl jignește. Este nevoie de mâini curate pentru a împlini voia Tatălui, pentru că dacă, din grabă, adaugi la lucrare ceva din mintea ta sau a altcuiva, aceasta nu va ieși curată. Dumnezeu ne poruncește să fim sfinți, pentru că El este sfânt (1 Petru 1:16).

În ceea ce privește calificativul de robi netrebnici, este mult mai bine decât cel de rob rău și neglijent pe care atât de mulți îl vor primi. Prin mila lui Dumnezeu suntem primiți să ne punem mâinile pe recolta sfântă. Când se întâmplă acest lucru, doar acest prilej este un motiv de mulțumire. Lauda este întotdeauna de la Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!