Mesajul zilei

26/05/2022 - SĂ NU ADUCI DOMNULUI DARURI CARE SĂ NU TE COSTE

Dar împăratul a zis lui Aravna: „Nu! Vreau s-o cumpăr de la tine pe preţ de argint şi nu voi aduce Domnului, Dumnezeului meu, arderi-de-tot care să nu mă coste nimic.” Şi David a cumpărat aria şi boii cu cincizeci de sicli de argint.

2 Samuel 24.24

Datorită concurenței comerciale promovate de sistemul capitalist, mulți oameni sunt gata să caute avantaje în orice. Și în casa lui Dumnezeu se întâmplă și asta uneori. Când Maria a turnat vasul cu mir scump pe capul lui Isus, ucenicii s-au plâns de ceea ce ei numeau risipă, pentru că, potrivit lor, acel lichid ar fi putut fi vândut, iar banii să fie împărțiți săracilor (Marcu 14,3-8). Această scuză a umplut buzunarele multora, iar Iadul s-a umplut de asemenea de cei care s-au rătăcit.

David a refuzat oferta lui Aravna de a-i da pământul pentru a construi un altar Domnului. El i-a oferit chiar și boii, dar David a fost ferm în a nu primi o asemenea ofertă. Împăratul a explicat că nu va da lui Dumnezeu ceva care să nu-l coste nimic. La fel, refuză să dai Celui Preaînalt tot ceea ce nu te costă valoarea reală, atât ca ​​jertfă, cât și în rugăciune. Este necesar să te implici mai mult în orice privință referitor la lucrarea sfântă, altfel nu dovedești că crezi în El.

Unii oameni rătăciți fac mai mult pentru religiile lor decât noi pentru Dumnezeul nostru. Mulți au construit case de vrăjitorie și le-au închinat duhurilor. Cu toate acestea, puțini slujitori ai Domnului au avut curajul să cumpere pământ pentru a construi temple pentru a le oferi Tatălui ceresc. Câți oameni de afaceri fac bilanțul anual și mulțumesc lui Dumnezeu pentru profitul pe care l-au făcut, își achită zeciuiala și Îi închină darurile cuvenite?

Alți oameni cheltuiesc mai mult pe produse de igienă și servicii de înfrumusețare – manichiură, masaj, coafor și alte îngrijiri corporale – decât dăruiesc Domnului. Au învățat oare acești oameni că locul de păstrare a comorilor este în Rai, unde nu le mănâncă moliile și rugina (Matei 6,20)? Cine pretinde că iubește pe Cel Preaînalt trebuie să învețe cât de profitabil este să investești în recolta lui Dumnezeu.

Creștinii nu ar trebui să se lase influențați de duhul stricăciunii, căci, cel mult, această ființă rea le permite să facă pomană în casa Domnului. Dimpotrivă, lucrările sfinte nu pot aștepta. Cu cât ajungem mai târziu într-un loc păgân, cu atât mai mulți rătăciți vor muri fără a-L cunoaște pe Isus, fiind destinați Iadului. Cum putem pune capul pe pernă și să dormim dacă acești oameni se vor rătăci?

Verifică dacă ai căutat mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui (Matei 6:33). Oricine se supune îndrumărilor Domnului, i se răspunde la rugăciune. Credința care deschide mâna deschide și inima. Cu aceeași măsură cu care măsurăm vom fi la rândul nostru măsurați. Porunca este: Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura (Luca 6:38).

Exemplul lui David trebuie urmat de cei care iubesc pe Dumnezeu. Dacă realizăm ceva pentru Domnul și lucrarea Lui, atunci trebuie să facem tot posibilul. Cine poate cumpăra pământ bun nu trebuie să cumpere unul prost. Când aduci Domnului o ofrandă, fă-o din toată inima, și nu după înțelepciunea lumii. Casa Tatălui trebuie tratată cu dragoste.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!