Mesajul zilei

27/05/2022 - RUGĂCIUNE ASCULTATĂ

Pentru ca preaiubiţii Tăi să fie izbăviţi, scapă-ne prin dreapta Ta şi ascultă-ne!

Psalmi 60.5

David știa că, în vremea lui, nu era de ajuns să se străduiască să împlinească poruncile, fiindcă, din cauza păcatului lui Adam, diavolul stăpânea în lume. Chiar dacă cineva păzea Cuvântul – și de aceea era iubit de Dumnezeu – tot nu era cu adevărat mântuit, pentru că se afla sub condamnarea greșelii primului nostru părinte. Astăzi, odată cu lucrarea de mântuire făcută de Isus, situația s-a schimbat.

Psalmistul a fost folosit pentru a se ruga ca mântuirea să fie realizată cu dreapta Domnului. El ne-a dorit mântuirea deplină; astfel, omul căzut putea fi salvat. Aceasta a fost pregătită pentru a putea realiza răzbunarea Celui Atotputernic când va veni vremea. Diavolul nu a înțeles cum se va face asta. Când Hristos a murit pe cruce, dușmanul a crezut că îl va avea în mâinile lui pentru totdeauna, dar se înșelase cu totul.

Înainte de a ne izbăvi cu dreapta Sa, Cel Atotputernic nu putea să audă poporul Său, pentru că păcatele noastre Îi ascunseseră fața (Isaia 59:2). Cu toate acestea, lucrarea de răscumpărare a lui Isus ne-a curățat greșelile și a făcut ca rugăciunile noastre să ajungă la El. Cine nu reușește să strige, să vorbească cu Domnul despre toate faptele, visele sau neputințele sale, pierde mult, pentru că drumul către Tatăl este liber și deschis.

David a cerut ca acest lucru să se facă în numele preaiubiților Celui Preaînalt – cei care au primit poruncile și le păzesc (Ioan 14:21). Pe vremea împăratului, omul își putea primi răspuns la cererile sale numai dacă îndeplinea toate cerințele Legii. Astăzi, slujitorii lui Dumnezeu, de îndată ce învață ce le aparține în Hristos, încep să se bucure de binecuvântările oferite.

Odată cu nașterea lui Isus și lucrarea Sa de izbăvire a întregii omeniri, mântuirea noastră a fost posibilă. Când Mielul lui Dumnezeu s-a apropiat de Golgota, El a spus că prințul acestei lumi va fi izgonit (Ioan 12:31). Astfel, diavolul nu mai are acum nicio putere asupra celor mântuiți și nici nu poate birui în atacurile sale împotriva aleșilor Domnului. Am fost făcuți suverani pentru Tatăl nostru, ca să putem domni în viață (Romani 5:17).

Isus S-a dus pe cruce ca un adevărat războinic, care nu se teme de dușman. Hristos știa că păcatul și alte suferințe ale omenirii vor cădea asupra Lui, dar chiar și așa, El nu a renunțat. Acum diavolul nu poate să-și mai pună relele asupra noastră, căci am fost complet izbăviți de faptele lui. Prin urmare, fii tare și alungă tot răul care este în tine.

Astăzi s-a împlinit rugăciunea împăratului iubit. Prin urmare, nu te supune minciunilor celui rău. Bucură-te că ai aflat de lucrarea făcută de Isus pentru binele tău și fii eliberat. Nu există nicio modalitate ca diavolul să te asuprească, pentru că ești mai mult decât biruitor în Hristos. Deci, trăiește în libertate!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!