Mesajul zilei

28/05/2022 - ADEVĂRAȚII VITEJI DE RĂZBOI

Totuşi printre ei au fost câţiva oameni din Cipru şi din Cirene, care au venit în Antiohia, au vorbit şi grecilor şi le-au propovăduit Evanghelia Domnului Isus.

Faptele Apostolilor 11.20

Deși porunca dată de Isus ucenicilor a fost foarte clară (Marcu 16:15), aceștia propovăduiau doar iudeilor. Astăzi, când nu acordăm atenție la ceea ce ni se spune, ne purtăm în felul nostru. Prin urmare, atunci când citești Biblia, sau asculți propovăduirea, nu te implica în alte activități, cum ar fi muzică sau conversații, căci te vor împiedica să înțelegi și să realizezi ceea ce ți se descoperă.

A fost nevoie de niște evrei din Cipru și Cirene să intre în Antiohia și să vorbească grecilor, vestind pe Isus, pentru ca neamurile să poată auzi dulcea solie a mântuirii. Câte lucruri nu vom rata probabil dacă nu acordăm mai multă atenție la ceea ce auzim. Fără îndoială, am pierdut nenumărate binecuvântări ascultându-i pe cei care nu au nimic de la Dumnezeu pentru a ne dezvălui.

Vedem aceleași lucruri întâmplându-se în zilele noastre, pentru că Învățătorul ne-a poruncit să propovăduim Evanghelia fiecărei făpturi. Cu toate acestea, în orașele noastre, există grupuri de păcătoși pe care evităm să-i evanghelizăm. Am creat o repulsie față de cei pe care diavolul îi folosește cel mai mult, atât în fapte de​​vrăjitorie, cât și din conduita morală. Ei sunt, însă, la fel ca noi și de aceea au nevoie să audă Cuvântul. Pe vremea lui Pavel, existau foști sodomiți, idolatri, mântuiți și alte grupuri.

Lucrarea acelor viteji a fost atât de mare încât vestea a ajuns la Ierusalim, iar biserica l-a trimis pe Barnaba să vadă ce s-a făcut. Unde au ajuns informațiile despre ceea ce facem pentru Cel Preaînalt? Nu are rost să cheltuiești bani pentru ca mass-media să vorbească indirect despre acțiunile tale, pentru că asta nu funcționează. Propaganda care are efect asupra lucrării sfinte este cea a Duhului Sfânt: El îi convinge pe cei care trebuie să fie mântuiți (Ioan 16:7, 8).

La sosire, Barnaba a fost încântat de ceea ce a văzut. Nu era de mirare, căci, fiind un slujitor al Celui Atotputernic, putea recunoaște lucrarea duhului. Suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu (1 Corinteni 3:9), nu indivizi care își fac propria voință și cred că Domnul trebuie să-i binecuvânteze. Când lucrarea este a Celui Preaînalt, fiecare pas este confirmat de El; însă, când este a omului, toată lumea simte o greutate extraordinară și nu avansează.

Despre Barnaba se spunea că era un om bun, plin de Duhul Sfânt și de credință (Faptele Apostolilor 11:24). Ce se spune oare despre tine? Nu te lăsa înșelat: cine face păcat este de la diavol (1 Ioan 3:8). Vezi dacă există ceva în tine care este interzis de Scripturi și nu te simți special, gândindu-te că Hristos te va ierta oricum. Cine nu poartă haine curate va fi alungat din comunitate, la fel cum cei necinstiți nu vor rămâne în casa lui Dumnezeu.

Rugăciunea noastră trebuie să fie pentru ca tinerii, ca cei din Cipru și Cirene, să fie ridicați. Să vină toți cei care au cu adevărat respect pentru Cuvântul Învățătorului. Cine învață de la Cel Preaînalt nu încetează niciodată să facă ceea ce i se poruncește și nici nu se grăbește, căci știe că lucrarea este îndeplinită de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!