Mesajul zilei

29/05/2022 - MARE NE ESTE SLAVA

Mare este slava lui în urma ajutorului Tău. Tu pui peste el strălucirea şi măreţia.

Psalmi 21.5

Scripturile garantează că mântuirea cu care suntem binecuvântați este o lucrare desăvârșită, împlinită de Cel care este desăvârșit în toate privințele. Prin căderea în grădina raiului, omul a pierdut tot ce i-a dat Dumnezeu; dar în mântuire a câștigat mai mult decât pierduse. Prin urmare, poziția noastră spirituală înaintea tuturor lucrurilor este cea mai bună, pentru că, prin noua naștere, Domnul a făcut mai mult pentru noi.

Fiind Atotputernic, Dumnezeu nu ar face nimic pentru a ne scoate din mâinile vrăjmașului și a ne duce în comuniune cu El, căci El duce la bun sfârșit lucrarea Sa. Pe măsură ce am fost despărțiți de Cel Preaînalt prin păcatul lui Adam, El ne-a creat din nou în Isus. Am murit cu greșeli, dar am fost îngropați împreună cu Hristos și înviați prin credința în botezul și puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morți (Coloseni 2:12).

Cel Preaînalt a făcut prin moartea Fiului Său ceea ce era necesar pentru ca noi să nu avem nicio slăbiciune. Când Isus Și-a împlinit misiunea în imperiul morții și Duhul sfânt L-a înviat, am fost și noi înviați împreună cu El (1 Corinteni 15:22), iar greșelile ne-au fost iertate. Acum, nimic nu ne poate despărți de Dumnezeu (Romani 8:35-39).

Astăzi, slava noastră în mântuire depășește gândurile și cererile noastre. Aceasta este atât de mare încât nici măcar nu poate fi măsurată sau calculată. Nașterea din nou a fost realizată de Cel ce face numai bine și are toată capacitatea de a face ceea ce Își dorește să devină realitate. Prin urmare, nu există nici cea mai mică șansă ca ceva să lipsească într-un om născut din nou. Domnul ne-a dat ceea ce avem nevoie pentru a ne îndeplini noua misiune în Hristos.

Nu există limite pentru a lucra potrivit mântuirii maiestuoase înfăptuite de Creatorul tuturor lucrurilor. Ea este atât de minunată, încât dacă ar fi spusă, nu ar putea fi crezută. Cei mântuiți au nevoie să se dăruiască studiului Bibliei, aprofundând fiecare cuvânt și fiind deschiși față de Duhul lui Dumnezeu în timpul predicării Cuvântului. La urma urmei, există mult mai multe de învățat decât ceea ce știm noi.

Rămâne de aflat ce înseamnă marea slavă de care dispunem. Nu știm dacă cineva va putea înțelege tot ce îi aparține în această lucrare minunată. Prin urmare, cu cât învățăm mai mult, cu atât ne va fi mai bine; astfel, vom trăi și vom sluji Domnului cu excelență.

Am fost încununați cu onoare și maiestate, așa că nu există nicio forță vrăjmașă care să ne poată învinge. Avem nevoie de această cunună pentru a acționa cu slavă în poziția noastră de copii ai lui Dumnezeu. Dacă, în Vechiul Testament, au fost oameni folosiți din plin, de ce să nu fim și noi? La urma urmei, ungerea pusă asupra noastră este nelimitată, iar aceasta ne arată că și folosirea puterii va fi nelimitată.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!