Mesajul zilei

30/05/2022 - SFÂRȘITUL UNUI VEAC DE NEÎNȚELEGERI

Eu Îmi voi pune un preot credincios, care va lucra după inima Mea şi după sufletul Meu; îi voi zidi o casă stătătoare şi va umbla totdeauna înaintea Unsului Meu.

1 Samuel 2.35

Cum se întâmplă cu toată lumea, Eli a îmbătrânit; dar schimbarea s-a manifestat mai mult în grija de a realiza treburile lui Dumnezeu decât în ​​ceea ce privește starea sa fizică. Acest lucru este grav și se poate întâmpla chiar și tinerilor. Relaxarea spirituală, pe lângă faptul că este rea pentru cei care i se dedau, este o lecție proastă pentru ceilalți membri în Trupului lui Hristos. În cazul lui Eli, fiii lui au început să se rătăcească, iar exemplul lor trebuie să fi fost urmat de alții.

Căderea lui Hofni și a lui Fineas a fost atât de mare încât a făcut Israelul de rușine. De la ei se aștepta o altă purtare, mai ales că erau fiii preotului. Nu știm cât timp a fost Eli supărat din cauza asta și L-a căutat pe Domnul. Sunt părinți care sunt supărați pe faptele copiilor lor și, pentru o vreme, caută ajutorul sfânt, dar, fiindcă nu obțin rezultate imediate, nu înțeleg că sunt puși la încercare și renunță.

Cel Preaînalt vedea totul și era mâniat de atitudinea băieților lui Eli. Cel mai rău este că slujeau înaintea lui Dumnezeu. Unul dintre păcatele comise a fost lipsa totală de respect față de jertfele oamenilor către Domnul, pe lângă faptul de a practica prostituția. Fără îndoială, nu vor rămâne fără pedeapsa cuvenită. Cei care ascultă de diavol vor avea parte de două pedepse: cea a Celui Atotputernic și cea a răului pe care Satana îl va pune în ei.

Profeția aspră primită de Eli nu i-a schimbat părerea. Acest lucru ne amintește de mulți creștini care au remușcări, sunt supărați de ceea ce au făcut, se roagă și vorbesc despre asta Domnului, dar nu se pocăiesc pentru a obține iertarea. Făcând acest lucru, ei cred că se descurcă bine din punct de vedere spiritual, dar, de fapt, doar reduc la tăcere vocea vinovăției, care nu are valoare. Ceea ce face ca omul să se schimbe este adevărata pocăință, prin care scapă de nelegiuire.

La bătrânețe, Eli a ajuns să nu mai fie ghidat de Duhul lui Dumnezeu, pentru că nici măcar nu și-a dat seama că Ana era „amețită” de amărăciunea sufletească și nu de influența alcoolului. Acest lucru se poate întâmpla cu cineva care, din cauza simpatiei sau a unei inimi iubitoare, a ajuns la concluzia că el caută o relație romantică. Cel care umblă în Duhul sfânt vede cum sunt lucrurile cu adevărat.

Unde era Eli când Dumnezeu l-a chemat pe Samuel de trei ori? Întins la locul obișnuit; cu toate acestea, nu a primit revelațiile din Ceruri. Cu mare greutate, după a treia încercare, preotul a înțeles că Domnul se va adresa tânărului. Faceți totul pentru a nu îmbătrâni în credință și părăsi prezența dumnezeiască, pentru că slujirea voastră trebuie să se împlinească până în ziua din urmă cu ungerea deplină.

Cel Preaînalt știe unde va ajunge lumea în nebunia ei, demonstrată în zilele noastre; de aceea, în fiecare generație, Dumnezeu își pregătește slujitorii. Cu toate acestea, El se arată numai celor care au strigat la momentul potrivit. Astăzi, cei care se ocupă de lucrarea sfântă trebuie să stea înaintea Tatălui cu o inimă curată, fără a ține seama de vreo poftă a cărnii.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Doamne fi cu noi!