Mesajul zilei

31/05/2022 - FAPTELE SPECIALE ALE LUI DUMNEZEU

Pe când aducea Samuel arderea-de-tot, filistenii s-au apropiat ca să bată pe Israel. Domnul a tunat în ziua aceea cu mare vuiet împotriva filistenilor şi i-a pus pe fugă. Au fost bătuţi dinaintea lui Israel.

1 Samuel 7.10

Filistenii au îndrăznit să se ridice împotriva poporului lui Dumnezeu și au luat chivotul Domnului; însă, mustrați aspru de Cel Preaînalt, au fost nevoiți să-l returneze. Apoi, ca proroc, Samuel i-a asigurat pe copiii lui Israel că, dacă se vor întoarce la Cel Preaînalt din toată inima și vor sluji numai Lui, renunțând la dumnezeii străini și lucrurile mistice din mijlocul lor, vor fi sprijiniți și eliberați din mâinile filistenilor. Și așa s-a întâmplat.

Se părea că Iabin, regele Canaanului, era invincibil. El a asuprit Israelul timp de 20 de ani și, cu cele 900 de care de fier ale sale, nu a permis poporului lui Dumnezeu să aibă nici cea mai mică speranță de libertate. Cu toate acestea, israeliții au strigat către Domnul, care a prilejuit o înșiruire de evenimente prin care au fost eliberați. Chiar și micul pârâu Chișon a fost implicat, reținând o parte din armata opresivă și, astfel, a ajuns să fie numit pârâul luptelor.

În vremea lui Elisei, Cel Preaînalt a lucrat într-un mod special prin faptele acestui proroc. El a început să fie folosit când a luat mantia lui Ilie și a făcut ca râul Iordan să se împartă în două. Realizările extraordinare ale acestui om al lui Dumnezeu arată că el a fost folosit în cele mai minunate moduri. Este timpul să credem în Domnul pentru ca El să facă lucruri speciale și uimitoare în zilele noastre, care vor servi drept semne pentru mântuirea multora.

Urmașii lui Lot, Amon și Moab, cât și locuitorii munților Seir s-au unit pentru a izgoni pe Iuda din hotarele lor. Poporul lui Dumnezeu s-a rugat, iar un proroc l-a îndrumat pe regele Iosafat să lupte în alt mod. Ei trebuiau să meargă pe câmpul de luptă și, în prezența vrăjmașului, să-L laude pe Domnul. Așa au făcut și nu a fost nevoie să întindă mâna împotriva dușmanilor, căci Cel Preaînalt i-a făcut pe toate acele noroade să se distrugă unul pe altul (2 Cronici 20:22, 23).

Biserica din Ierusalim a cunoscut o mare creștere în zilele lui Petru, pe măsură ce mulțimile erau adunate la Domnul. Faptul care le-a atras atenția a fost manifestarea deosebită a Celui Preaînalt prin acest apostol: umbra lui era folosită pentru vindecarea bolnavilor și nebunilor. Aceștia au fost așezați pe paturi și tărgi și, când Petru trecea, Dumnezeu vindeca pe cel peste care se afla umbra slujitorului Său.

Pavel a simțit că poate folosi hainele ce îi acopereau trupul, pentru ca bolnavii să poată fi vindecați și demonii scoși afară. Aceasta dovedește că Domnul nu a încetat să folosească mijloace speciale în Noul Testament. El încă face minuni, miracole și semne. De ce s-a întâmplat asta în acele zile? Pentru că apostolul a crezut. Dacă credem, vom vedea și noi asemenea fapte speciale.

Au fost oare toate aceste relatări puse în Biblie pentru cei mistici? Sigur că nu. Ele au fost menite pentru ca noi să învățăm să credem în Domnul așa cum ne spune El. Cine urmează poruncile sfinte poate fi sigur că Cel Preaînalt nu dă greș niciodată. Chiar dacă totul va trece, Cuvântul Său veșnic se va împlini în întregime. Fii smerit și lasă pe Dumnezeu să te conducă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!