Mesajul zilei

01/06/2022 - CUNOAȘTE PE DOMNUL!

Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.

Ieremia 9.24

Îndemnul Domnului este adresat tuturor, indiferent de religie, rasă, cultură sau culoare. El ne îndeamnă să-L cunoaștem. Ori, știind cine este Creatorul nostru, care a făcut toate lucrurile din nimic și deține toată înțelepciunea, nu ne va face decât mult bine. Astfel, nu vom mai trăi departe de Adevăr sau de El, care ne-a făcut așa cum suntem și ne poate învăța să nu ne supunem dușmanului, ci să-l învingem mereu.

Eliberarea începe când cunoaștem Adevărul. Prin el, oamenii din vechime au fost pe placul Celui Preaînalt, au făcut minuni și au adus rezolvare acolo unde a existat doar haos. Când știm că Dumnezeul nostru este Domnul – Cel care are ultimul cuvânt în orice situație – nu vom mai fi la fel. Din acel moment, nicio acțiune malefică nu ne va lovi, iar efectele secundare lăsate vor dispărea.

Domnul aduce bunătate, dreptate și neprihănire pe pământ. El nu face niciodată vreo lucrare rea, pentru că este iubire curată. În inima Lui, nu este loc pentru nimic din întuneric. El este Lumina desăvârșită și, ca și Dumnezeul nostru, ne izbăvește de atacurile celui rău. Cel Preaînalt este Puterea mântuirii noastre (Psalmi 140,7) și, împreună cu El, nu vom fi loviți de săgețile vrăjmașului. Însă, lucrul cel mai bun este că ce face El putem face și noi.

Bunătatea este arta de a face bine, așa cum a făcut Isus oriunde a umblat aici pe pământ. Chiar și pe morți El i-a înviat. Acolo unde El și-a pus picioarele, puterea sfântă își începea lucrarea. Învățătorul nu a tremurat niciodată în fața vreunei lucrări pe care Tatăl i-a poruncit să o îndeplinească, dându-ne un exemplu pentru a nu ne teme. El i-a întrebat pe apostoli despre motivul care i-a făcut să deznădăjduiască în furtuna care s-a abătut asupra lor pe mare, mustrându-i cu privire la felul de credință pe care o aveau.

Dumnezeu a făcut toată judecata necesară, condamnând pe prințul acestei lumi, care a fost alungat și luat din poziția de autoritate pe care o luase lui Adam. Oriunde ne-am afla, trebuie să judecăm faptele rele. Nu putem lăsa pe cineva în păcat, bolnav sau în vreo dificultate. Cei care cred vor vedea slava Domnului prin lucrarea noastră, așa cum au văzut-o prin Hristos, care este Exemplul și Garanția noastră.

Asemenea lui Isus, trebuie să practicăm dreptatea în toate acțiunile noastre. Acest lucru este ușor, pentru că noi suntem neprihănirea lui Dumnezeu. Dacă tăcem, sau nu exercităm autoritatea dată nouă de Tatăl, cel rău va continua să ne asuprească pe noi și pe ceilalți oameni. Însă, de punem capăt lucrărilor sale rele, vom vedea că asta a fost tot ce aveam nevoie pentru ca Cel Preaînalt să lucreze.

Nu fugi de planul sfânt, pentru că faci parte din el. Comportamentul tău nu ar trebui să fie ca cel al unuia căruia îi este teamă de a nu-i fi pe plac lui Dumnezeu, ci ca cel care își cunoaște poziția înaintea Lui și a celui rău. Ai fost făcut suveran peste toate lucrurile vieții; așadar, exercită-ți autoritatea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!