Mesajul zilei

02/06/2022 - CUNOAȘTE PE ADEVĂRATUL ÎNFĂPTUITOR!

Vrednic eşti Doamne şi Dumnezeul nostru să primeşti slava, cinstea şi puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile şi prin voia Ta stau în fiinţă şi au fost făcute!

Apocalipsa 4.11

Învață să slăvești pe Domnul și vei vedea cât de mult vei ajunge să cunoști despre El. Acesta ar trebui să-ți fie scopul vieții. Atunci credința îți va crește suficient pentru a împlini promisiunile care ți-au fost date. Când știi cine este Creatorul tuturor lucrurilor, precum și care Îi sunt puterile, cere ceea ce ți-a fost descoperit și vei obține. Un lucru este să auzi despre Dumnezeu, și alta este să cunoști Ființa care este El, faptele Sale și iubirea Sa.

Îl admirăm pentru ceea ce vorbesc Scripturile despre Cel Preaînalt și capacitatea Lui. Însă, pe măsură ce afli în trup că El este bun și nu se opune niciunui bine celor care umblă drept, înveți să-I slujești. Astfel, între tine și El se naște o încredere sfântă și, în același timp, credința îți devine tot mai puternică. Capacitatea Domnului de a realiza ceea ce este necesar este totală. El este ceea ce spune Cuvântul Său.

Îl cunoaștem cel mai bine din Sfânta Biblie și din lucrările Lui. Toată Scriptura are o singură țintă – Isus și persoana ta. Cu cât îl cunoști mai mult pe Domnul, cu atât vei fi mai mult în El. Însă, dacă nu-ți asumi sau nu crezi ceea ce îți spune El, lucrările sfinte vor înceta imediat să aibă loc. Oricine se îndoiește este smuls de Cel Atotputernic, așa cum s-a întâmplat cu Petru, care a umblat pe apă (Matei 14:29, 30).

Dumnezeu S-a arătat pentru a primi slavă, cinste și putere; așa că pentru a-I oferi toate acestea, trebuie să fii uns. Prin noi înșine nu suntem în stare să oferim nimic Tatălui. Numai odată cu descoperirea voinței Sale, ne vom apropia de Domnul. Apoi, pe măsură ce împlinim ceea ce spune El, Îi vom fi pe plac. Cel care nu împlinește rânduiala sfântă dovedește că nu mai are credință în Dumnezeu.

Cel Atotputernic a creat toate lucrurile, și le poate anula sau transforma pe cele care ne sunt potrivnice. Nimic nu este imposibil pentru El, care dintr-o clipire din ochi poate pune capăt suferințelor lumii. Cu toate acestea, atunci când veacul este rău și păcătos, omul nu se poate bucura de dragostea lui Dumnezeu. Prin urmare, avem obligația de a propovădui Adevărul și de a-i învăța pe oameni cum să-i placă Domnului și să-L lăsăm să lucreze în ei.

În Numele lui Isus, putem face ceea ce El a văzut pe Tatăl făcând și a făcut. Fără această legătură, este greu să fii folosit de Cel Preaînalt. Chiar dacă cineva își petrece zilele în post și rugăciune, dacă nu acționează după cum îl îndrumă Cuvântul, își va irosi vremea. Omul nu are cum să scornească ceva pentru a-I fi pe plac Domnului. Totul trebuie să vină din Ceruri pentru a fi primit.

Când suntem în legătură cu Dumnezeu, suntem suverani peste toate lucrurile. Prin urmare, cercetează Scripturile, căci ele mărturisesc despre Învățător (Ioan 5:39). Cu înțelegerea dobândită din Biblie, lucrarea sfântă este realizată cu o acuratețe de 100%. Fără înțelegere biblică, posibilitatea de eroare este, de asemenea, de 100%.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!