Mesajul zilei

05/06/2022 - ÎNCEPUTUL VICTORIEI

 Filistenii au aflat că fiii lui Israel se adunaseră la Miţpa, şi domnitorii filistenilor s-au suit împotriva lui Israel. La vestea aceasta, copiii lui Israel s-au temut de filisteni.

1 Samuel 7.7

Cine urmează îndrumările sfinte nu trebuie să se teamă de dușman, pentru că Domnul, care știe și vede totul, este atent să păzească și să-și ocrotească poporul. Nu există nimic gândit de cineva despre care Dumnezeul cel Atotștiutor, Atotprezent și Atotputernic să nu știe. Dacă suntem împăcați cu El, nu ar trebui să ne temem de niciuna dintre amenințările adversarului, pentru că toate vor fi îndepărtate.

Cel Preaînalt are mijloacele cele mai eficiente de a-Și conduce poporul către eliberare, dar El nu va folosi niciodată mijloace necinstite. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să veghem și să ne rugăm ca să nu cădem în ispită și astfel să dăm diavolului puterea de a ne ataca. Chiar dacă totul pare să arate că nu vom reuși, nu ne putem lăsa cuprinși de disperare, pentru că cel rău nu se poate atinge nici măcar un fir de păr din capul celor care sunt în Domnul.

Demonii folosesc oameni care, pentru că sunt îndepărtați de Dumnezeu, își „sapă” propria groapă. Din păcate, am văzut asta de zeci de ori și vom continua să vedem. Mulți dintre ei sunt minunați, dar pentru că sunt influențați de vreo ispită, se îndepărtează de Cuvânt și, în cele din urmă, au parte de o suferință cumplită. Fie ca Tatăl ceresc să aibă milă de viața ta ca să nu cazi în ispită, amin.

Filistenii au auzit că poporul lui Israel s-a adunat la Mițpa să-l caute pe Cel Preaînalt și, dacă ar fi avut și ei această dorință, soarta le-ar fi putut fi diferită. De ce ar insista un rob al lui Dumnezeu să dea în judecată un frate în Hristos, dacă Cuvântul o interzice clar (1 Corinteni 6:4-7). Chiar dacă omul este stăpânit de rațiune și, în virtutea interdicției biblice, suferă o pierdere, este mai bine să fie răsplătit de Domnul.

Dacă omul este rătăcit sau mântuit, dacă se află în război împotriva celor care slujesc lui Dumnezeu, își semnează propria înfrângere. Filistenii erau răi și, de îndată ce au aflat de prezența israeliților în Mițpa, au hotărât să meargă împotriva lor și să-i nimicească pe toți, pentru că erau neînarmați de luptă. Însă, Domnul, care de face promisiuni poporului Său și le ține, a fost atent și gata de a lucra.

Pentru oameni, amenințarea era serioasă. Copiii lui Israel s-au temut și l-au rugat pe Samuel să continue să strige pentru ei. Prorocul a știut cum să procedeze și, când a adus arderea de tot, s-a rugat la Dumnezeul promisiunilor. Apoi, în același moment, Viteazul de Război a intrat în acțiune, trimițând o furtună atât de mare încât filistenii au fost îngroziți și au fugit.

Dumnezeu aude nu numai când poporul Său se roagă, ci și când un individ sau o familie cere ajutorul sfânt. După ce au văzut lucrarea Domnului, israeliții au prins curaj, au înaintat împotriva filistenilor și i-au nimicit pe toți. Nu lăsa dușmanul să se regrupeze, ci mergi până la capat ca sa nu se mai ridice.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!