Mesajul zilei

06/06/2022 - DOMNUL AUDE PE CEL CE STRIGĂ

Samuel a luat un miel sugar şi l-a adus întreg ca ardere-de-tot Domnului. A strigat către Domnul pentru Israel, şi Domnul l-a ascultat.

1 Samuel 7.9

Filistenii nu aveau de gând să „se joace” cu israeliții, ci să-i extermine, odată ce erau cu toții adunați la Mițpa. Ceea ce pentru forțele întunericului este un semn de succes este, de fapt, un eșec total. Prin urmare, nu trebuie să te temi de amenințările diavolului, ci mai degrabă să urmezi în continuare sfaturile Domnului. Astfel, Dumnezeul nostru va împlini ceea ce a spus despre tine.

Dușmanul este întotdeauna rău și nu merită credit. Acesta este capabil să-l facă pe unul dintre soți să creadă că a cunoscut persoana care îl va împlini cu adevărat. Astfel, își va părăsi jumătatea și se va implica într-o poveste de dragoste scornită în iad. Fără îndoială, acest duh va lua totul acestui individ, căci dorința diavolului este să-l ducă la pierzanie. Cine slujește lui Dumnezeu respinge oferta celui rău.

Israeliții au simțit presiunea momentului și i-au cerut lui Samuel mijlocirea. Prorocul știa cum va proceda în legătură cu această cauză, pentru că a luat un miel sugar, considerat „nevinovat”, și l-a jertfit Domnului. Rugăciunea pe care o faci lui Dumnezeu trebuie să vină dintr-o inimă curată, cu cuvinte nefolosite până atunci.

Când omul lui Dumnezeu a strigat, Cel Preaînalt l-a auzit. Astăzi, El va face la fel cu toți cei care, aflându-se într-o situație grea, își deschid inima, rugându-se din toată puterea și din tot sufletul. În timp ce se ruga, Samuel a mișcat dreapta sfântă împotriva dușmanilor săi. Strigătul celor care cred în Domnul Îl face pe Cel Atotputernic să intre în acțiune și să anuleze toate planurile celui rău. Cu Dumnezeu în acțiune, vrăjmașul se va retrage cu siguranță.

Poți să te rogi pentru propria viață, pentru familie și oraș, întreaga țară sau întreaga lume, dacă simți îndrumarea Celui Preaînalt pentru un astfel de act. Însă, nu striga la întâmplare, pentru că, mai întâi, este necesar să primești revelația Cuvântului, să cunoști Adevărul. Ni s-a poruncit să propovăduim Evanghelia și să facem semne în viața celor care cred. Cel căruia i s-a dat o misiune are puterea de a realiza o astfel de întreprindere.

Este imposibil ca Tatăl veșnic să nu răspundă rugăciunilor oamenilor care Îi urmează sfaturile. El este cel care face lucrarea, dar este necesar ca cineva din „stâna oilor” să se ofere pentru a fi folosit de El. Samuel știa de poziția lui, așa că a strigat către Domnul oștirilor să ia măsuri. Oricine îl cunoaște pe Mântuitor știe că El le va onora toate cererile.

Împacă-te cu Cel Preaînalt și, pe măsură ce îți vei ocupa poziția în Împărăția Cerurilor, vei fi răsplătit de El. Domnul îi ascultă pe cei care Îi fac voia și își asumă poziția de robi ai Săi, chiar și în fața unui mare pericol. Domnul are nevoie să fii statornic în lucrarea care ți-a fost încredințată pentru a-Și împlini promisiunea.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!