Mesajul zilei

07/06/2022 - CÂND BĂTĂLIA IA SFÂRȘIT

Bărbaţii lui Israel au ieşit din Miţpa, au urmărit pe filisteni şi i-au bătut până sub Bet-car.

1 Samuel 7.11

Luptele tale cu păcatul sau boala trebuie duse până când nu mai există nicio urmă a celui rău în viața ta. Dacă câștigi 99% din luptă, dar ignori 1%, cu siguranță Satana se va regrupa, refăcându-și forțele și strategiile. Așa că, într-un moment de nepăsare, se va întoarce cu o putere și mai mare de a te birui. Cea mai mare dorință a vrăjmașului este să te facă să te supui voinței sale distructive.

Trebuie să ne urmărim fără încetare adversarii până când aceștia sunt anihilați, astfel încât să nu fie niciodată în măsură să ne atace din nou. Diavolul se ridică împotriva noastră doar cu intenția de a fura, de a ucide și de a distruge (Ioan 10.10a). De aceea, nu este bine să-l considerăm inofensiv sau slab pentru a ne nimici. În spatele fiecărui duh rău, se află o putere infernală!

Este corect să te opui răului care te-a atacat până când vezi că slăbește și-ți cade sub picioare. Aceasta a fost atitudinea pe care David a avut-o față de dușmanii săi. În cartea Psalmilor, el spune că i-a urmărit până i-a ajuns, zdrobindu-i, până i-a nimicit pe toți (Psalmi 18:37, 38). Împăratul considera bătălia câștigată numai după ce îi dobora pe toți vrăjmașii. La fel, și noi trebuie să luptăm până la lovitura finală.

Această „cădere” este simbolică și înseamnă înfrângerea vrăjmașului. Asta se va întâmpla când ești plin de sfințenia lui Dumnezeu. Apoi, în inima ta, vei simți că răul s-a slăbit și a dispărut cu totul. Atâta timp cât bucuria sfințeniei, a sănătății și a tuturor binecuvântărilor nu este prezentă în viața ta, vei avea încă mult de luptat. Umblăm prin credință și nu prin vedere (2 Corinteni 5:7), iar această bucurie vine tocmai prin credință, ca semn că Isus a venit la noi.

Filistenii au venit la luptă, dar Cel Preaînalt a luat asupra Sa durerea israeliților din cauza încrederii lor în El. Când părea că poporul lui Dumnezeu va fi distrus, Domnul a trimis o furtună puternică și astfel dușmanii au fugit îngroziți. Cele mai variate mijloace prin care Cel Atotputernic ne ajută îl iau prin surprindere pe cel rău, care nu va putea înfrunta sub nicio formă răspunsul de Sus. În cazul filistenilor, acesta a fost chiar blând.

Este bine și foarte productiv să ne încredem în Tatăl ceresc, pentru că El va face ceea ce este necesar pentru a ne da biruința. Cu siguranță, Dumnezeul nostru va ști să provoace „furtuni” precum aceasta sau chiar mai grozave. Încă nu știm ce se întâmplă în lumea duhurilor când Cel Preaînalt se ridică pentru a ne binecuvânta, dar este ceva măreț. Trebuie să urmăm îndrumările Sale, astfel încât cererea noastră să fie îndeplinită, iar succesul să fie garantat!

Lupta s-a încheiat și Samuel a pus acolo o piatră (v. 12), prin care făcea știut că Domnul îi ajutase. După bătălie, trebuie să sărbătorim victoria închinându-ne Celui Preaînalt. Acest fapt arată că teritoriul nostru este liber de dușmani. Dacă rămânem în credință, va fi imposibil ca diavolul să ne atace din nou.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!