Mesajul zilei

08/06/2022 - UNA DINTRE CELE MAI VECHI ÎNTREBĂRI

Mulţi zic: „Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina Feţei Tale, Doamne!”

Psalmi 4.6

De la prorocirea Edenului, în care Domnul a promis că Sămânța femeii va zdrobi capul șarpelui, omenirea așteptase să sosească ziua aceea (Geneza 3:15). Omul nu a mai suportat să se afle sub stăpânirea celui rău, când era condus de duhul rătăcirii și purtat de colo-colo, păcătuind și greșind. Acum, nu mai este niciun motiv să nu te împaci cu Dumnezeul cel Atotputernic.

Prorocii au vorbit despre venirea Mântuitorului omenirii, care avea să vină ca Dumnezeu cel tare, Părintele veșniciilor, Minunat și Sfetnic (Isaia 9:6), pentru a pune capăt întregului rău cauzat de căderea lui Adam. Planul sfânt era gata și, la timpul potrivit, Mesia se va naște dintr-o fecioară pentru a împlini ceea ce făgăduise Dumnezeu (Isaia 7:14). Și ziua aceea a venit.

Citind Biblia, se poate observa că totul a dus la venirea Fiului lui Dumnezeu, când omul va putea avea acces liber la Tatăl (Matei 27.50,51). Acum, nu mai există niciun om care să fie lăsat în voia sorții, supus puterii dușmanului, așteptând ca Dumnezeu să „vrea” să-l elibereze. Astăzi, oamenii nu trebuie să accepte nicio suferință, căci Fiul lui Dumnezeu a venit să-i izbăvească din întuneric.

Prorocul Isaia a înfățișat pe Isus ca pe Acela de care oamenii își ascund fețele, pentru că nu avea nici strălucire, nici frumusețe (Isaia 53:2,3). În plus, era smerit și știa că va trebui să împlinească întregul plan al Domnului, când s-a oferit să ne înlocuiască (Matei 27,46-50). El l-a biruit pe diavol, luând asupra Sa toate relele noastre, suferința și păcatele noastre, bolile și durerea noastră (Isaia 53:4,5). De aceea, nu mai accepta boala, căci prin rănile lui Hristos ai fost vindecat.

Împăratul David, obișnuit să fie ajutat de Domnul în luptele sale, a oftat când a înțeles că Cel Atotputernic va răscumpăra omenirea; apoi, prin Duhul lui Dumnezeu, a tălmăcit cererea tuturor, întrebând cine ne va arăta fericirea. Răspunsul se află în Isus, care, când era aici, mergea făcând binele și vindecând pe cei asupriți de diavol (Faptele Apostolilor 10:38). Isus este Mântuitorul nostru!

Fiul lui Isai a înțeles că Dumnezeu trebuie să-Și ridice lumina feței asupra noastră, ceea ce înseamnă că Cel Preaînalt Își va revela Cuvântul în așa fel încât să nu ne confruntăm cu niciun obstacol pentru a lua în stăpânire ceea ce ni se vestește. Prin urmare, nu fă nimic care să împiedice puterea sfântă să împlinească ceea ce este prorocit. Este responsabilitatea ta să lupți pentru credința care ți-a fost dată (Romani 12:3). Domnul vrea ca să trăiești ca un biruitor.

Când vei fi în comuniune cu Hristos, vei vedea că tot ceea ce spun Scripturile s-a împlinit dinainte în El (Matei 5.17,18). Acum este rândul tău să dovedești că iubești pe Domnul prin păzirea și împlinirea poruncilor Lui (Ioan 14:21).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!