Mesajul zilei

09/06/2022 - PROFITĂ DIN PLIN DE PACEA DOMNULUI

Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.

Psalmi 4.8

Pacea dată de Isus are puterea de a înfăptui cele necesare în viața ta. Acesta îți acoperă întreaga ființă și oricât de mult ar încerca Iadul să te facă să faci ceea ce Cuvântul interzice, nu va reuși. Diavolul nu are cum să te asuprească sau să te facă să suferi, căci a fost învins de Dumnezeul nostru. Cea mai mare strategie a celui rău este de a-i speria pe oameni cu amenințările sale, dar pacea lui Hristos îi păzește pe cei care se tem de Domnul.

Când avem îndrumarea Celui Prea Înalt, ne putem odihni în El. Cei care nu slujesc lui Dumnezeu, deși susțin ca sunt creștini, sunt preocupați de posibilitatea ca cererile lor să nu fie îndeplinite sau ca cineva să le ieie ceea ce le aparține. Ori, dacă astfel de cerințe au fost luate conform revelației sfinte și făcute în pacea Domnului, de ce să-și facă griji?

Ghehazi, de exemplu, a fost cuprins de disperare când a văzut armata siriană înconjurând casa lui Elisei (2 Împăraților 6:15-17). Misiunea acesteia era să-l aresteze pe profet. Acest lucru era din cauză că Elisei aflase anterior despre planurile regelui sirian de a ataca Israelul (v. 12). Acest conducător uitase că ordinul lui era cunoscut de profet, care se rugase Domnului. De aceea, Elisei se odihnea în pacea Domnului.

Pe vremea lui David, dușmanul s-a străduit din răsputeri să-l facă pe acesta să fie cuprins de disperare, dar întrucât împăratul era încrezător în promisiunile sfinte, pacea oferită de Domnul l-a ferit. În zilele noastre, diavolul folosește aceeași strategie și, deși facem parte din poporul lui Dumnezeu, mulți se înfricoșează de cuvintele celui rău. Însă, dacă ai pacea lui Hristos, nimic altceva decât voia lui Dumnezeu nu va veni la tine.

Oricine se încrede în Tatăl nu trebuie să accepte niciodată amenințarea dușmanului, căci este o minciună sfuntată (Ieremia 17,7; Ioan 8,44). Fiecare creștin trebuie să înțeleagă că a fost izbăvit din împărăția întunericului, astfel încât săgețile trimise de Satana nu-l pot lovi (Coloseni 1:13; Efeseni 6:16). Chiar dacă o mie cad lângă el și zece mii la dreapta lui, el nu va fi atins (Psalmi 91:7). Adevărații slujitori ai Domnului trăiesc acoperiți de slava Sa minunată.

David și-a dat seama că dragostea lui pentru Dumnezeu – faptul că a primit și păzit poruncile sfinte – a permis Celui Atotputernic să-l facă să locuiască în liniște. Dacă nu ai fost conștient de importanța de a primi și păzi poruncile, începe s-o faci de acum înainte; altfel, dușmanul te va ataca și nu vei avea parte de ocrotirea sfântă. Cel Atotputernic nu poate iubi decât pe cei care Îl iubesc (Ioan 14:21).

Domnul vrea ca tu să ai parte de belșug, pace, sănătate și să trăiești înconjurat de bunătatea Lui; pentru asta, este necesar să-ți însușești revelațiile Cuvântului. Numai cel care primește poruncile sfinte și le păzește se va bucura de o viață îmbelșugată. Porunca sfântă este să îndeplinești ceea ce Domnul ți-a poruncit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!