Mesajul zilei

11/06/2022 - MEȘTERI SĂ FACĂ RĂUL

Căci poporul Meu este nebun, nu Mă cunoaşte; sunt nişte copii fără minte şi lipsiţi de pricepere; sunt meşteri să facă răul, dar nu ştiu să facă binele.

Ieremia 4.22

Astăzi, situația este aceeași, așa că această descriere ni se potrivește perfect. Nu puțini creștini și-au pierdut mințile și, din păcate, consumă alcool și droguri, fac adulter, spun minciuni și chiar practică vrăjitoria. Ei merg orbește spre pierzanie și nu vor ieși niciodată de acolo. Numai cu ajutorul sfânt se vor putea trezi pentru a se întoarce la comuniunea cu Domnul.

Mulți dintre cei care L-au primit pe Isus ca Mântuitor și au obținut mântuirea s-au comportat ca niște nebuni. Cel mai rău lucru este că știu că vor trebui să cunoască a doua moarte. Fie ca Duhul Sfânt, care i-a condus într-o zi pe acești oameni la pocăință, să-i facă să vadă situația greșită în care se află și astfel să ceară o a doua șansă! Dacă acesta este cazul tău, strigă către Dumnezeu acum.

Cât de trist este să vezi că un frate nu respectă pe Cel Preaînalt, făcând ceea ce este plăcut vrăjmașului, lăsându-se amăgit de ispite. Diavolul ispitește pe copiii lui Dumnezeu în cel mai firesc mod. Ori, dacă mărturia cea rea ​​face pe cineva să se poarte rău, chiar dacă este un singur om, cel în păcat va plăti scump. Dacă ți s-a întâmplat asta, oprește-te acum, căci răbdarea Domnului s-ar putea să se termine. Dacă te afli într-o astfel de situație, ce se va întâmpla cu viața ta? Nu te juca cu fericirea ta veșnică.

Tatăl ceresc dorește ca copiii Săi să fie înțelepți și astfel să-I bucure inimia. Este important ca frații noștri în Hristos să fie tari în credință pentru a trăi mai bine. Succesul fiecărui creștin din Biserică ne va îmbogăți credința și ne va conduce să ne aprofundăm iubirea sfântă. Fără îndoială, Dumnezeu are mult mai multe de oferit decât am auzit sau cunoscut vreodată.

Oamenii fără minte sunt o rușine pentru Evanghelie. Din cauza mărturiei lor rele, mulți renunță să mai caute mântuirea. Oricine face pe cineva să se abată de la credință sau nu este interesat să caute pe Domnul va suferi pedeapsa veșnică. Când cei mântuiți se comportă cu smerenie, slujind lui Dumnezeu cu dragoste și frică, cei mai răi păcătoși încep să-și caute mântuirea cu Isus, și o găsesc.

Să nu fii niciodată meșter în a face răul. Dacă nu iei în seamă această mustrare, vrăjmașul te va avea din nou în mâinile lui și atunci nimic nu-ți va merge bine în viață. De asemenea, familia îți va fi influențată de comportamentul tău rău, iar multe rude se vor pierde pentru totdeauna. Trăiește în așa fel încât oamenii să simtă că trebuie să caute pe Domnul. Străduiește-te să fii o epistolă vie a lui Hristos (2 Corinteni 3:3), și nu o scrisoare a morții trimisă de dușman.

Urmează exemplul dat de Isus și învață de la El modul corect de a-I sluji lui Dumnezeu. De fiecare dată când faci bine, credința ți se va întări; astfel, vei fi un învingător, unul care nu va fi niciodată învins în lupte. De ce să alegi ce este mai rău când Domnul îți dă ce este mai bun?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!