Mesajul zilei

13/06/2022 - AUTORITATEA CELUI CE ESTE CHEMAT

Iată, astăzi te pun peste neamuri şi peste împărăţii, ca să smulgi şi să tai, să dărâmi şi să nimiceşti, să zideşti şi să sădeşti.

Ieremia 1.10

Domnul știa pe Ieremia încă de când era o substanță fără formă (Psalmi 139:16). Fără îndoială, El a participat la dezvoltarea acestui profet. Același lucru s-a întâmplat și cu noi; prin urmare, nu trebuie să credem niciodată că nu suntem pregătiți pentru misiunile date de Cel Preaînalt. Oricare ar fi situația, ridică-ți vocea către El, cerându-I sfatul. El nu te-ar fi chemat niciodată dacă nu l-ai fi putut îndeplini.

În ziua în care a plăcut Domnului, Ieremia a fost însărcinat drept mesager sfânt al noroadelor. Dumnezeu era pregătit să facă asta. La fel s-a întâmplat și cu tine. Când ești chemat să îndeplinești orice poruncă în Împărăția lui Dumnezeu, să nu te împotrivești și să nu te întristezi. Pe lângă faptul că sarcina este plăcută și roditoare, nu este bine să faci pe Domnul să nu aibă motiv de mai multă bucurie în tine (Efeseni 4:30).

Prorocirile făcute de robii lui Dumnezeu sunt precum leacuri, chiar dacă unele dintre ele pentru a judeca. Ele sunt menite să-i facă pe oameni să înțeleagă că Cel Atotputernic nu le vrea răul; prin urmare, El îi avertizează să părăsească calea greșelii și să se convertească, pentru ca păcatele lor să fie iertate și să se poată întoarce la părtășia sfântă. Sub îndrumarea Celui Preaînalt, profetul are puterea de a schimba soarta oamenilor.

Creștinii au fost făcuți martori ai lui Isus pentru toți oamenii, indiferent de mediul lor cultural. Cei care se lasă folosiți de El au putere asupra celor mai mari rele care îi afectează pe oameni, de la boală până la orice atac al iadului. Slujitorii Domnului trebuie să fie întotdeauna conștienți de datoria lor duhovnicească.

În misiunea ta, fii pregătit să smulgi, să dărâmi, să distrugi și să nimicești tot ceea ce diavolul a plantat din sămânța sa în viața cuiva. Nu există niciun caz pe care să nu-l poţi rezolva, nici un rău pe care să nu-l poţi vindeca şi nici un atac rău de care să nu poţi scăpa. De asemenea, ai puterea de a rica pe orice frate și de a-l duce în Împărăția lui Dumnezeu.

Amintește-ți că ești suveran acolo unde te-a așezat Cel Atotputernic. Cei care se ridică împotriva ta vor cădea la pământ. Oricine plănuiește să te atace și să-ți facă rău, va afla că se luptă cu Domnul și, prin urmare, nu va birui. Mersul tău în credință te va conduce la biruință. Fii credincios în îndeplinirea datoriei tale.

Așadar, fii atent când îți exerciți slujirea, pentru că dacă nu o faci cu frică și dăruire față de ordinele sfinte, vei fi chemat să dai socoteală pentru eșecul tău. Ești împlinitorul celei mai importante lucrări de pe fața pământului. Ce mare privilegiu! Prin urmare, onorează această onoare și fii credincios Domnului în toate.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!