Mesajul zilei

14/06/2022 - SĂ NU AJUNGI DE NIMIC!

Aşa vorbeşte Domnul: Ce nelegiuire au găsit părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după nimicuri şi au ajuns ei înşişi de nimic?

Ieremia 2.5

Creatorul nu a renunțat la umanitate când Adam a căzut în ispită și diavolul a început să ne stăpânească. Cum nu l-a făcut pe om întâmplător, Dumnezeu a conceput un plan pentru ca geniul rău să nu domnească asupra creației Sale pentru totdeauna. După ce Isus ne-a plătit prețul de răscumpărare, Domnul a fost gata să-și îndeplinească planul față de noi. Mântuirea este voința deplină a lui Dumnezeu.

Cel Atotputernic a făcut tot posibilul să răscumpere pe om. Ceea ce Dumnezeu a spus prin Ieremia despre israeliții nesupuși arată că El ar face orice pentru a-Și izbăvi creația de suferință. De asemenea, El se adresează celui care este rătăcit și îi cere să-și recapete judecata, căci din partea lui nu există nimic care să-l facă pe om să apuce calea pierzaniei.

Domnul a făcut tot ce trebuia pentru a te scoate de pe calea cea rea. Hristos știa cât de mult va suferi pentru a te scăpa din mâna celui rău și nu a dat înapoi, ci a mers neclintit pentru a-și împlini lucrarea de răscumpărare. El a făcut asta când eram fără valoare. Așadar, imaginează-ți ce nu ar face Isus acum pentru a te izbăvi de greșeală. Așa că nu pierde ocazia de a fi fericit și de a face alegerea dreaptă.

Planul sfânt a început în Grădina Edenului, când Domnul a prorocit ce se va întâmpla la împlinirea vremii (Galateni 4:4), spunând lui Satana că îi va distruge sămânța și îi va zdrobi capul (Geneza 3:15). Lucrarea lui a continuat cu Noe (prin construirea chivotului), Avraam, Isaac, Iacov, Moise, Iosua, David și mulți alții. Este rândul tău acum să alegi să slujești Celui Preaînalt.

Planul Său a fost foarte minuțios. Mii de oameni au plătit un preț foarte mare pentru lucrarea care urma să fie făcută. Nenumărați oameni au contribuit la acest plan, dar în același timp, mulți au fost și cei cei care s-au lăsat folosiți de vrăjmaș pentru ca lucrarea de mântuire să nu aibă loc. Însă, slavă Domnului, aceasta a fost împlinită! Poate, nu înțelegi, dar și tu ești inclus în această misiune.

Nu permite niciodată ca încercările să-ți slăbească credința dată de Cuvântul lui Dumnezeu. Mântuirea celor pierduți depinde în mare măsură de răspunsul tău la ispitele care îți ies în cale. Așadar, nu lăsa ca înșelăciunea bogățiilor, grijile vieții și ambiția de obținere a altor lucruri să facă Cuvântul neroditor (Matei 13,22). Ție ți s-a încredințat cea mai importantă misiune: să duci la îndeplinire lucrarea lui Dumnezeu.

De ce oare au părăsit conducătorii lui Iuda pe Domnul? Din cauză că au devenit uşuratici şi au iubit lumea. Nu trebuie să te străduiești să fii bogat sau cineva important, și nici să fii aplaudat de alții. Fii rob Domnului și izbăvește-te de nenorocirile viitoare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!