Mesajul zilei

15/06/2022 - DOUĂ PORUNCI IMPORTANTE

Căci aşa vorbeşte Domnul către oamenii din Iuda şi din Ierusalim: Desţeleniţi-vă un ogor nou şi nu semănaţi între spini!

Ieremia 4.3

Ieremia nu a fost responsabil numai de trimiterea acestui mesaj oamenilor din Iuda și din Ierusalim, ci ca proroc al noroadelor, a fost folosit pentru ca toată omenirea să se bucure de înțelepciunea sfântă și să propășească. Astăzi, mulți oameni încearcă să obțină ajutorul sfânt în mai multe moduri, dar numai unul îi va face să aibă reușită în credință. Oricine urmează Scripturile va lua hotărârea cea dreaptă.

Dumnezeu îți poruncește să lucrezi câmpul. Însă, când ți se descoperă Cuvântul, ai roadele sale în El. Așadar, primul pas este să ari pământul, ceea ce înseamnă să-l întorci folosind plugul sau altă unealtă mai mică. Apoi, când timpul este potrivit și credința vine în inima ta, trebuie să semeni cu îndrăzneală sămânța. Lucrând, alungi gândurile rele și dorințele păcătoase, astfel încât Sămânța va produce recolta scontată.

Ceea ce pentru mulți actul de a admira pe cineva de sex opus este un simplu fapt, dacă a existat o intenție vulgară, asta cauzează adulterul în lumea duhovnicească. Dacă ai mereu în minte pe cineva care nu-ți este soțul sau soția, trebuie să scapi de această ispită. Sămânța cea Bună va da rod numai dacă smulgi tot ceea ce o împiedică să germineze. Dacă asta îți este greșeala, du-te înaintea Domnului și mărturisește-o. El îți va ierta greșeala și atunci Sămânța va aduce roadele așteptate.

Cei care cunosc agricultură nu seamănă între spini. În pilda semănătorului, spinii sunt împărțiți în trei feluri: înșelăciunea bogăției, îngrijorările vieții și poftele pentru alte lucruri (Marcu 4, 19). Diavolul se străduiește ca toate aceste feluri, sau părți din fiecare, să existe în tine. Astfel, nu te vei împlini în Hristos și alți oameni nu se vor simți încurajați să folosească credința în Isus.

Sfatul lui Ieremia a fost ca semănătorul să nu lucreze în zadar și să aibă rezultate bune. Şi Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să-şi fi lăsat casa sau nevasta, sau fraţii, sau părinţii, sau copiii pentru Împărăţia lui Dumnezeu  şi să nu primească mult mai mult în veacul acesta de acum, iar în veacul viitor, viaţa veşnică”(Luca 18: 29, 30). Așadar, nu irosi Sămânța ce ți-a fost dată să o plantezi. În lumea materială, dacă cineva seamănă la timp nepotrivit sau pe pământ nelucrat, va culege puțin sau chiar nimic; în cea spirituală, la fel se va întâmpla.

Vezi dacă există buruieni pe pământul tău și smulge-le pe toate. Scriitorul cărții Cântarea Cântărilor (2.15) a spus că lucrurile mărunte – micuțele vulpi – sunt cele care dăunează viței de vie. Prin urmare, o ușoară poftă necuviincioasă, o mică răutate sau o plăcere diabolică de a vedea pe cineva nereușind în viață, îți vor fi suficiente pentru a lucra fără să ai rezultate. Acest lucru trebuie luat în serios de poporul lui Dumnezeu.

Ceea ce Domnul a plănuit pentru tine se va împlini. Însă, dacă semințele Lui cad între spini, se vor sufoca, neaducând rod potrivit planului sfânt. Urmați sfaturile Cerului și succesul îți va fi desăvârșit. Ceea ce faci pentru a înșela va pieri cu totul.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul isus fie cu voi!