Mesajul zilei

16/06/2022 - DOMNUL VREA SĂ TE FOLOSEASCĂ

Tăiaţi-vă împrejur pentru Domnul, tăiaţi-vă împrejur inimile, oamenii lui Iuda şi locuitori ai Ierusalimului, ca nu cumva să izbucnească mânia Mea ca un foc şi să se aprindă fără să se poată stinge din pricina răutăţii faptelor voastre!

Ieremia 4.4

După ce ne-a poruncit să lucrăm pământul și să nu semănăm între spini, Dumnezeu ne îndeamnă să ne tăiem împrejur, înlăturând impedimentul din inimile noastre. Dacă aceste lucrări nu sunt făcute asupra celuia care este primit în familia sfântă, mânia Sa va fi cu siguranță de nestăpânit. Această cerință este pentru ca lucrările Lui să fie curate. Aceste legi trebuie respectate de toți.

Dumnezeu este sfânt și cere sfințenie în lucrarea Sa. Fără ea, ceea ce facem este zadarnic. Acest lucru este atât de grav în ochii Domnului, încât Îl face să fie atât de mâniat că nu va exista niciun mijlocitor, proroc sau creștin smerit care să-I poată opri mânia. Cel Preaînalt aproape că l-a ucis pe Moise pe drum, pentru că, știind nevoia tăierii împrejur, nu a făcut-o fiului său.

Tatăl nu tolerează răutatea în lucrarea Sa. Copiii lui Israel trebuiau să scoată strânsorile din ei înșiși pentru a face ceea ce El a poruncit. Acest act este ca o purificare prin care ființa noastră este închinată Domnului, având capacitatea de a înțelege și de a face voia Sa cea bună, plăcută, și desăvârșită. Fără asta, nu te vei putea vindeca deplin de orbirea păcatului; altfel, totul va fi văzut distorsionat, oamenii putând arăta ca niște copaci.

Dacă nu devii unealta pe care Dumnezeu a pregătit-o întru slava Sa, poți negreșit să suferi mânia Sa, căci ca lucrător la secerișul Domnului, s-ar putea să nu te dovedești îndeajuns de truditor sau priceput. Atunci nu vei fi decât o haină mânjită. Fără tăierea împrejur, vei fi în bătaia vântului și frământarea apelor furtunoase. Însă, de inima-ți este tăiată împrejur, vei urma pe Isus.

Odată ce focul mâniei lui Dumnezeu a fost aprins, nu va mai fi nimeni care să-l stingă. Prin urmare, respectă sfatul sfânt și fii un adevărat slujitor credincios. Bărbații din Iuda și din Ierusalim ar fi trebuit să se străduiască să fie astfel de slujitori. Același lucru se așteaptă de la toți cei chemați să facă parte din Trupului Său. Domnul are nevoie de oameni care să facă lucrarea fără nicio greșeală. Ce ar fi ca să te pregătești să fii slujitorul căruia să nu aibă de ce să-i fie rușine? (2 Timotei 2:15).

Cine nu-și curăță sufletul se află în pericol, iar cel ce nu respectă voia lui Dumnezeu este mânat de răutate. Nu-ți pierde timpul cu lucruri ce nu vor trece prin foc, căci ce valoare va avea lucrarea ta de este din paie? Stăduiește-te să faci ceva din material nepieritor.

Îngăduie ca focul Celui Preaînalt să ardă pentru binele tău, dărâmând zidurile, nimicind puterea vrăjmașului și ducând slava înălțatului Dumnezeu peste tot în lume. Isus a aprins acest foc, iar când vei fi fără carnea de prisos, dar cu semnul tăierii împrejur a lui Hristos, Domnul te va folosi pentru mari împliniri.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!