Mesajul zilei

17/06/2022 - PUTERE PENTRU A LUCRA ÎN NUMELE SĂU

Căci ce sunt eu şi ce este poporul meu, ca să putem să-Ţi aducem daruri de bunăvoie? Totul vine de la Tine şi din mâna Ta primim ce-Ţi aducem.

1 Cronici 29.14

Scripturile spun că Dumnezeul nostru ne-a dat autoritate să facem diferite lucrări (Marcu 16:15-18). Cu toate acestea, pentru că nu cercetăm Cuvântul, trăim ca și cum Domnul nu ar fi făcut asta niciodată. Însă, într-o bună zi, vom fi trași la răspundere pentru ceea ce am realizat cu puterea ce ne-a fost încredințată. Dacă nu înmulțim acest dar, vom fi aruncați în întuneric (Marcu 25:26-30).

David a recunoscut că puterea dată lui pentru a prospera și a aduce daruri în casa lui Dumnezeu a venit de la Domnul. El a recunoscut că Cel Preaînalt l-a uns pentru luptă, i-a întărit mâinile și a mers înaintea lui pentru a-i da biruință. Domnul cel veșnic i-a dat capacitatea de a a se afla în loc larg pentru a sări peste vrăjmaș (Psalmi 18:29), și i-a deprins mâinile să tragă cu arcul de aramă (Psalmi 18:34).

Una dintre cele mai frumoase afirmații despre puterea pe care o primim se află în Ioan 1:12. Potrivit acestui verset, oricine primește pe Isus are dreptul să fie numit copil al lui Dumnezeu. Noul convertit trebuie să interzică diavolului să-l ispitească, să-l atingă sau să-l facă să cadă în păcat. Prin urmare, oricine a ajuns în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să fie învățat clar despre responsabilitatea sa.

Oamenii prosperi trebuie îndrumați să caute acoperământul de Sus, pentru a se bucura de ceea ce li s-a dat. După cum El ne dă darul abundenței și al dăruirii, tot El ne permite să ne bucurăm de ceea ce primim. Când Cuvântul lui Dumnezeu spune că binecuvântarea Domnului te îmbogățește, trebuie să crezi, căci prin mântuire ți s-a dat capacitatea de a obține mai mult decât aveai când ai fost mântuit.

Stăpânul a atras atenția celor 70 de ucenici care i-au spus câte lucruri au făcut în Numele Său, spunând că El le dă putere să calce peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului (Luca 10:19). Nimic, absolut nimic, nu le-ar putea face vreun rău. În Numele lui Isus, avem autoritatea de a vindeca bolnavii și de a scoate dracii. A Lui să fie slava!

Hristos a asigurat că, fiind botezat în Duhul Sfânt, cel mântuit va primi putere să-I fie mărturie. Cu această ungere cerească, puteți face aceleași lucrări pe care le-a făcut El. Deci, luptați pentru a primi pecetea Duhului Sfânt. În acest fel, vei fi o binecuvântare pentru întreaga societate.

În cele din urmă, când vei înțelege că Hristos te-a făcut o împărăție și preot (Apocalipsa 1:6), vei vedea cum cuvântul Lui are putere. Când lucrezi în Numele Domnului și apare o situație dificilă, să nu-ți fie teamă! Când vei da ordinul, nimeni nu i se va putea opune. În lumea duhurilor, este scris că ai voie să faci asta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!