Mesajul zilei

18/06/2022 - NU CREDE AMENINȚĂRILE VRĂJMAȘULUI

Eu îţi spun că acestea sunt vorbe în vânt: pentru război trebuie chibzuinţă şi putere. În cine ţi-ai pus dar încrederea, de te-ai răsculat împotriva mea?

Isaia 36.5

Iuda nu a avut niciodată un împărat care să se teamă cu adevărat de Dumnezeu, ca Ezechia (2 Împăraților 18:5). Această supunere față de Cel Preaînalt i-a făcut pe oameni să aibă încredere în conducătorul lor și, în acest fel, au putut vedea faptele sfinte repetându-se înaintea lor. Sunt cititori care nu au fost niciodată învățați să biruiască în bătălii. Acum că au învățat să-și însușească binecuvântarea, dușmanul vine cu o încercare care pare să nu aibă scăpare. Însă, această lipsă de scăpare este doar aparentă, deoarece Isus este Calea de Ieșire.

Împăratul puternicului Imperiu Asirian, ce dăinuia de peste 13 secole, a decis să-și extindă teritoriul, cucerind țara pe care Domnul o dăduse copiilor lui Israel. În mod obișnuit, ar fi reușit, dar acolo unde există un slujitor al lui Dumnezeu, povestea este întotdeauna diferită. Nu trebuie să te temi de atacurile iadului împotriva ta sau a familiei tale. Oricine este copil al Celui Atotputernic are un aliat invincibil.

Sanherib și-a trimis slujitorul, Rabşache, să înfrunte și să îngrozească pe împăratul lui Iuda (2 Împăraților 18:17); însă, monarhul cel rău a greșit comparând lucrarea credinței pe care a promovat-o Ezechia, prin îndepărtarea înălțimilor unde poporul ardea tămâie demonilor, cu altarul Domnului (v. 22). De fapt, dușmanul nu înțelege nimic despre credință. Ai grijă să vezi modul pe care-l va folosi Dumnezeu pentru a-ți da victoria. Calea de ieșire este întotdeauna în credința în Isus.

Una dintre tacticile celui rău este de a amenința, demoralizand cealaltă parte. Așa că nu da atenție la ceea ce îți spune diavolul sau ajutoarele sale. Nu există armă mai puternică decât Cuvântul Domnului pentru a dărâma cetăți și a ține captivă toată furia întunericului. Cel Atotputernic a promis că va fi Prietenul prietenilor săi, dar și Dușmanul dușmanilor săi (Exod 23:22).

El a greșit crezând că îndrăzneala lui Ezechia se baza pe Faraon, și nu pe Dumnezeu. Cei ce sunt în slujba răului fac întotdeauna greșeli, pentru că nu au ungerea Adevărului. Din acest motiv, aceștia lucrează doar prin înșelăciune. Încrede-te mereu în ceea ce ți-a spus Domnul, căci chiar dacă totul va trece, cuvintele Lui nu vor trece niciodată (Matei 24:35). Oricine se încrede în Cel Preaînalt va oține biruința.

Ezechia ar fi fost învins dacă ar fi cedat. Dacă cedezi numai și într-un singur punct, îți vei pecetlui înfrângerea. Dumnezeu nu poate să nu-Și onoreze declarațiile, pentru că onoarea I-ar fi în joc. Așa că, rămâi de neclintit în credință. Chiar dacă situația pare dificilă, nu vei fi făcut de rușine. Cei care cred în Cel Atotputernic nu pierd niciodată bătălia, pentru că El este credincios.

La momentul potrivit, Dumnezeu a trimis un înger care a nimicit toată armata vrăjmașă. Același lucru va face pentru toți cei care se încred în Cuvântul Său. În curând, vei vedea că asupritorul nu mai există. Când răbdarea Domnului ia sfârșit, nu ai cum să împiedici împlinirea lucrării Sale. Dumnezeu este de partea ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!