Mesajul zilei

20/06/2022 - MEREU SPRE ȚINTĂ

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Filipeni 3.14

Am fost chemați prin hotărârea suverană a Creatorului tuturor lucrurilor. El nu glumea când ne-a întins mâna și, la rândul nostru, nici noi nu putem lua în derâdere faptul de a-I sluji. Acest lucru trebuie făcut din toată inima și cu toată puterea. Nu ne putem permite nici cea mai mică greșeală, chiar dacă totul pare să indice așa ceva. Plata pentru orice păcat este moartea – firea lui Satana (Romani 6:23a).

Chemarea noastră a fost în Domnul Isus, așa că nu poate fi niciodată refuzată sau schimbată. Depinde de fiecare om care a auzit glasul dulce al Duhului Sfânt, arătându-i greșeala, să rămână ferm și să nu dea niciodată înapoi. De ți-ai luat o pauză sau nu te-ai închinat așa cum ar fi trebuit, aceasta este o lucrare a vrăjmașului ce te duce la pierzanie. Așa că grăbește-te să te întorci până nu e prea târziu.

Nu putem sta să ne uităm la ce a trecut. Dacă ai păcătuit și ți-ai mărturisit greșeala, ajungând la o împăcare cu omul împotriva căruia ai greșit, ești liber și, de aceea, trebuie să te consideri ca atare. Când te uiți înapoi, devii ca femeia lui Lot, un stâlp de sare (Geneza 19:26) sau de oțel. Cine se comportă ca ea își pierde calea și se lasă purtat de duhul înșelăciunii. Fii de neclintit în hotărârea de a fi în Hristos, căci asta îți aduce fericirea.

Privind la prezent, la ispitele ce-ți apar, asta te va ține strâns în mâinile celui rău. Ușa larg deschisă te îmbie cu tot felul de propuneri necuviincioase. Susținătorii lor sunt experți în a crea situații înșelătoare pentru a-i determina pe oamenii simpli să le acorde atenție. Astfel încât, când se așteaptă mai puțin, sunt subjugați de vrăjmaș. Frica de Domnul te va feri de greșeală.

În fiecare veac, capacitatea lui Satana de a-i corupe și de a-i determina pe oameni să încerce lucruri „noi” a avut succes; astfel, sunt subjugați de poftele lor stricate. Costumele și personajele sunt noi, în timp ce tehnica diavolului de a-i strica pe cei neatenți rămâne la fel de veche. Fii mereu slujitorul lui Dumnezeu și respinge tot ce vine de la vrăjmaș, căci acesta vrea să te nimicească.

Trebuie să alergăm mereu spre țintă, care ne mântuirea. Diavolul va face tot posibilul pentru a te opri să mergi înainte. Nu-ți lua ochii de la ceea ce ți-a spus Dumnezeu în ziua în care ai luat hotărârea. Aceasta a fost adevărată și sărbătorită în Rai, în timp ce iadul a început să se jeluiască că te-a pierdut. Cu toate acestea, planul celui rău este pe punctul de a se finaliza în viața ta. Fugi, așadar, înapoi la Domnul, prima ta iubire; numai așa, nu te vei pierde.

Există o răsplată pregătită pentru tine, așa că nu te lăsa influențat de ispitele celui rău și nici nu-l lua în seamă. Ascultându-l de cel rău, Eva a păcătuit când a aflat că fructul e bun de mâncat, plăcut ochilor și de dorit pentru a da cunoaștere. Astfel, ea l-a făcut pe Adam să păcătuiască și toată omenirea să sufere consecințele.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!