Mesajul zilei

21/06/2022 - SFÂRȘITUL LEGII

Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

Romani 10.4

Legea lui Moise a fost cea mai bună pentru israeliți, pentru că Isus nu Se născuse încă, iar diavolul se purta ca și cum ar fi stăpânit pământul. Venirea lui Hristos a pus capăt acestui fapt, căci Mesia îndeplinea toate cerințele Legii (Matei 5.17, 18). De atunci, harul lui Dumnezeu, care ne mântuiește și prilejuiește binecuvântările prin credința în Isus, a început să lucreze. Niciun creștin nu trebuie să-și facă griji cu privire la respectarea Legii.

În Vechiul Legământ, Domnul a făcut niște reguli care i-a ajutat pe oameni să trăiască bine. În acea vreme, păcatul oamenilor, deși mărturisit, nu le-a fost luat, ci acoperit. Așadar, pentru ca ispășirea să fie făcută, era necesară sacrificarea animalelor. Însă, numai cu sângele lui Isus, vărsat pe Calvar, păcatele au fost iertate și șterse copiilor lui Dumnezeu.

În Noul Legământ, problema păcatului a fost rezolvată. Astfel, oricine își mărturisește fărădelegile și le părăsește este iertat de orice rău și curățit de orice nelegiuire. Credința în Mesia îi face pe cei care aud Evanghelia să fie iertați, vindecați și prosperi. În Hristos, omul este pe deplin realizat, fiind cu adevărat biruitor.

Crezând în Cuvântul lui Dumnezeu, poți să-L auzi și astfel să primești credință (Romani 10:17). Acest dar va aduce în inima ta certitudinea că o anumită binecuvântare îți aparține. De atunci, poți lua în stăpânire ceea ce ți s-a descoperit și, dacă este cazul, să alungi pe demonul care provoacă relele ce te chinuie. Credința trebuie exprimată în cuvinte ferme, cerând ieșirea răului sau rezolvarea problemei.

Dacă nu crezi că se va întâmpla așa cum ai determinat, deși ești plin de credință cu care ai putea muta munții din loc, nimic nu se va împlini. A crede activează credința și îți dă puterea de a face lucrarea. Pentru cel care crede, totul este cu putință (Marcu 9, 23), pe când îndoiala este opusul acestei credințe în Dumnezeu. Când ești cuprins de îndoială, lucrarea sfântă este oprită. Tot ce trebuie să faci este de a porunci. Fă asta și lucrarea îți va fi înfăptuită.

Nu trebuie să ne întoarcem la Lege, pentru că Hristos i-a pus sfârșit. Credința ne face să alergăm spre țel pentru a realiza ceea ce ni s-a revelat. Oricine a primit har are toată capacitatea de a persevera și de a birui forțele întunericului. Nu există niciun motiv să fii stăpânit de vreo ispită a iadului. În Numele lui Isus, poți și trebuie să ceri ca tot ceea ce nu vine de la Domnul să-ți fie scos din viață.

Faptele de credință realizate prin revelațiile Celui Preaînalt sunt acte de neprihănire ce trebuie înfăptuite. Fiecare creștin are obligația de a fi împlinitor al neprihănirii sfinte. Domnul ne-a uns să-I facem voia pe pământ. Când Cuvântul ne spune un lucru, trebuie să ni-l însușim, căci noi suntem singurii autorizați să folosim Numele care este peste toate numele.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!