Mesajul zilei

22/06/2022 - ÎMPĂRATUL A CÂȘTIGAT BĂTĂLIA

 Întoarce-te şi spune lui Ezechia, căpetenia poporului Meu: Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul tatălui tău David: Ţi-am auzit rugăciunea şi ţi-am văzut lacrimile. Iată că te voi face sănătos; a treia zi te vei sui la Casa Domnului.

2 Împăraților 20.5

Totul părea să indice că nu mai era nimic de făcut. Dumnezeu însuși îi spusese lui Isaia că împăratul nu se va însănătoși și, prin urmare, va trebui să-și pună casa în rânduială (v. 1). Întrucât inima îi era plină de credință, Ezechia a înțeles mesajul în felul următor: dacă casa lui – sufletul său – ar fi în stare perfectă, ar putea fi auzit. La fel, când înțelegi ceea ce spune Dumnezeu și crezi în acel lucru, El îți va acorda toată atenția, căci Domnul ascultă mereu pe cei care Îl iubesc.

Isaia îți părăsise palatul când a auzit porunca de a se întoarce pentru a transmite mesajul credinței. Acesta este cuvântul pe care trebuie să-l propovăduim oamenilor de pretutindeni (Marcu 16:15). Astfel, nimeni nu-și va pierde binecuvântarea. Ține-ți casa în ordine, pentru ca atunci când strigi, să vezi că Cel Atotputernic este încântat să lucreze pentru tine. Acesta este cel mai bun prilej pentru a căuta și găsi pe Cel Atotputernic.

Dumnezeu l-a onorat pe Ezechia din mai multe motive. Unul dintre ele a fost că îndeplinea rolul primit de la Domnul, fiind conducătorul poporului Său. Dacă ai primit o chemare de la Cel Preaînalt, dar nu o îndeplinești, greșești și, prin urmare, El nu-ți poate răspunde. Împlinește poruncile sfinte și, când vei avea nevoie, vei vedea că El nu va ezita să-ți răspundă și să te ajute. El onorează cuvântul slujitorului Său (Isaia 44:26).

Înainte de a spune ce va face, Domnul i-a poruncit lui Isaia să-i spună împăratului că El este Dumnezeul lui David, un strămoș al său, pe care Ezechia l-a avut ca exemplu. Astăzi, trebuie să-L știm ca Dumnezeu și Tată al Domnului nostru Isus Hristos. Așa cum L-a folosit pe Isus în zilele Sale aici pe Pământ, El vrea să te folosească și pe tine. De aceea, fii de neclintit în credință și, în orice situație, roagă-te și tânguie-te până te aude El.

Rugăciunea și lacrimile lui Ezechia s-au înălțat până la Domnul. Și ale tale se vor înălța până la El. Isus ne-a asigurat că oricine cere primește (Matei 7:8). Prin urmare, nu accepta niciun mesaj negativ, pentru că unul dintre lucrurile pe care Domnul vrea să le facă este să împlinească numărul zilelor tale (Exod 23:26). Acum este momentul să te rogi și să ceri ceea ce ai nevoie, de la vindecare până la rezolvarea unei probleme dificile.

Domnul a garantat că îl va vindeca pe împărat. Îți va spune El ție altceva? Bineînțeles că nu, pentru că El nu face deosebire între oameni. De fapt, Hristos a purtat suferințele tale. Pledează-ți cauza înaintea lui Dumnezeu până vei birui, pentru că voia Lui este să-ți dea multe binecuvântări. El îți acordă aceeași atenție ca și împăratului lui Iuda.

Ezechia a auzit că-n a treia zi va urca la Casa lui Dumnezeu. Când vei birui în rugăciune, și tu vei auzi mesajul desăvârșit al Tatălui. Vindecarea și iertarea îți aparțin, precum și alte binecuvântări. Astăzi este ziua în care să te ridici și să mergi înainte pentru a-ți însuși tot ce este al tău. Crede, căci Domnul este cu tine.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!