Mesajul zilei

23/06/2022 - DOMNUL VA LUCRA ÎN TINE

El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău ca soarele la amiază.

Psalmi 37.6

Fără îndoială, Dumnezeu are nenumărate moduri de a lucra în viețile celor care iau calea în El și au încredere în El. Încrederea, mai ales, este foarte importantă, altfel El nu poate face nimic pentru tine. Când respectăm legile sfinte, avem puterea Domnului care lucrează pentru binele nostru, chiar și atunci când nu gândim și nu cerem. Vegherea Celui Preaînalt ne va feri mereu de rău.

Scripturile garantează că Dumnezeu va face tot ce este necesar pentru binele tău. Așa încât, chiar dacă vrăjmașul a hotărât să te nimicească, Domnul nu va lăsa să se întâmple asta. După ce-ți încredințezi soarta Lui, Cel Atotputernic se angajează să te ajute să trăiești biruitor. Pentru El, nu este jumătate de măsură când va lucra pentru a-ți da binecuvântarea.

Dumnezeu nu lucrează prin magie și nici nu îi ajută pe cei care nu se ajută singuri. Trebuie să-ți îndeplinești partea de a căuta în Cuvânt ceea ce îți aparține, îndepărta răul, fără a te îndoi și crede că ceea ce ai hotărât se va face pentru tine. Fără aceste atitudini și altele asemenea învățate în Biblie, Cel Preaînalt nu va putea acționa în favoarea ta. A urma calea Domnului înseamnă a te supune poruncilor date de El.

Ce este neprihănirea ta? Dreptul tău de a nu mai suferi nicio asuprire din partea celui rău. Nu îngădui ca trupul să ți se slăbească și niciun sistem să-ți fie compromis, chiar dacă diavolul exercită vreo influență asupra lui. Când cineva mărturisește o problemă, adversarul acționează atât de repede încât efectele vor apărea și în testele de laborator. Oricine ia calea Domnului trebuie să creadă ce spune El.

Pe măsură ce îți asumi neprihănirea și ceri răului să te părăsească, aceasta va străluci ca lumina. Există cineva, sau ceva, care te împiedică să strălucești? Desigur că nu! Deci, nu există nicio posibilitate să nu-ți fie recunoscut dreptul de a trăi eliberat de atacurile malefice. Dumnezeu va onora tot ce s-a spus despre tine dacă ai încredere în El. Viitorul îți va fi mult mai bun decât prezentul sau trecutul.

Ce este neprihănirea ta? Este hotărârea ta de a nu mai accepta nicio lucrare a diavolului. Cel Preaînalt a făcut neprihănirea față de vrăjmaș, când Isus l-a biruit prin moartea Sa. Acum, când îți asumi ceea ce a făcut Învățătorul, diavolul nu te mai poate atinge. Decizia ta de a avea încredere în Cel Atotputernic Îl va convinge să facă totul pentru tine și El te-a pus în planurile Sale.

Neprihănirea îți va fi strălucitoare și niciodată necuratul nu-ți va mai stăpâni viața. Acum tu ești la conducere; de aceea, la orice semn al întoarcerii celui rău, fii puternic și mustră-l în Numele lui Isus. În felul acesta vei fi eliberat de orice necaz, căci neprihănirea îți va străluci ca soarele amiezii.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!