Mesajul zilei

24/06/2022 - AVANTAJELE DE A FI ÎN DUMNEZEU

Vrăjmaşul nu-l va prinde şi cel rău nu-l va apăsa.

Psalmi 89.22

La o vârstă fragedă, cel de-al optulea fiu al lui Isai a ales să asculte de Domnul. Aceasta a fost cea mai bună hotărâre a lui, căci, pe lângă faptul de a se bucura de promisiunile sfinte, a devenit împăratul Israelului. Nu e om care, odată supus voinței Tatălui, să regrete o astfel de decizie. Dimpotrivă, vor plânge amarnic cei care disprețuiesc chemarea sfântă sau se abat de lacalea cea bună. Este plin de satisfacții să fii slujitorul lui Dumnezeu.

David s-a dăruit cu totul Domnului. Altfel nu ar fi fost sprijinit. Datorită credincioșiei lui față de Dumnezeu, a fost răsplătit în măsura în care a iubit pe Domnul. Cine este iubit puțin, iubește puțin. Trebuie să ne dovedim neîntrerupt dragostea pentru Tatăl. Atitudinea de a asculta de El este o sămânță care dă rod bun. Drept este să te dedici trup și suflet Autorului chemării tale.

Aceasta este orânduiala sfântă care Îi permite să ne răsplătească. David era înțelept și, pentru că s-a încrezut în Dumnezeu, avea de partea lui Puterea de Sus. Isus ne-a învățat că ni se va măsura cu aceeași măsură cu care măsurăm (Luca 6:38), iar răsplata ne va fi întotdeauna îndesată, clătinată și revărsată.

Credincioșia lui David a făcut pe Cel Preaînalt să emită un decret în lumea duhurilor prin care dușmanul să nu-l poată hărțui. Rezultatul a fost că a devenit cel mai mare împărat al Israelului. Cui nu i-ar plăcea să aibă parte de un asemenea decret? Acest lucru este posibil numai pentru cei care ascultă de chemarea lui Dumnezeu. Așa că fă voia Lui și vei fi tratat la fel.

Celui rău i s-a interzis să-l chinuie pe slujitorul Domnului, care trebuie să aibă parte de un asemenea tratament. Pentru ca să ai parte și tu de asta, trebuie să îndeplinești misiunea primită de Sus. Atunci vei afla ce ai de făcut pentru ca decretul lui Dumnezeu în ceea ce te privește să fie emis și respectat. Cei care nu acordă atenție celor spuse de Tatăl devin ținte ale celui rău.

Pentru ca aceeași binecuvântare să fie făcută în viața ta, trebuie doar să fii parte din Noul Legământ. Apoi, pe măsură ce vei împlini porunca Domnului, vei vedea că puterea Lui nu te va părăsi. Astfel, vei merge cu capul sus, sigur de ocrotirea Tatălui, rugăciunile îți vor fi răspunse și niciun bine nu ți se va refuza. Merită din plin să fii slujitorul Domnului.

Legământul sfânt nu va fi niciodată dezlegat sau dezonorat. Acesta e cel mai bun lucru, căci a fost făcut cu sângele lui Isus; prin urmare, chiar dacă suntem necredincioși, Dumnezeul nostru va rămâne credincios. El nu se va lepăda de sine (2 Timotei 2:13). Decizia este a ta de a sluji Domnului din toată inima sau de a continua să urmezi legile lumești. Cel Atotputernic Își va ține promisiunile. Fii mereu înțelept și credincios!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!