Mesajul zilei

25/06/2022 - FAPTELE ÎȚI SUNT ȘTIUTE!

Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu.

Apocalipsa 3.8

Este bine să fii atent la ceea ce faci, pentru că Domnul este Atotștiutor. Nimic nu-I este ascuns Domnului și nici nu uită lucrările Sale. Într-adevăr, chiar și bătăile inimii omului Îi sunt cunoscute. Cel mai bun lucru este să faci totul corect, iar de greșești, intră în rugăciune și mărturisește-ți păcatul, căci El te va ierta și te va curăța de nelegiuire.

Împlinitorul credincios al poruncilor poate fi sigur că i se va oferi întotdeauna mai multe prilejuri de a face lucrări minunate pentru Cel Preaînalt. El i-a spus îngerului (păstorului) bisericii din Filadelfia, cea din care toți doresc să facă parte, că i-a pus înainte o ușă deschisă. Aceste informații sunt valabile și pentru toți cei mântuiți; așadar, caută să înțelegi ce ușă ți s-a deschis.

Intră prin ea cu certitudinea că nu există nimeni care să o poată închide. Luptă cu încrederea că nu va exista niciodată o zi în care vei fi împiedicat să duci la îndeplinire ceea ce ți-a fost menit. Acest prilej îți va fi deschis pentru totdeauna. Prin urmare, chiar dacă un înger îți spune că Dumnezeu a închis acea ușă, nu-ș crede, ci rămâi tare.

Dacă puterea îți este mică, fii credincios! Domnul, Dumnezeul cel unic și atotștiutor, îți dă destulă autoritate pentru a-ți îndeplini misiunea. El îți oferă mai mult decât ai nevoie pentru a lupta și a câștiga orice bătălie. Nu există nimic care să-L poată surprinde și, la necaz, El nu va precupeți nimic pentru a te păzi și folosi.

Taina este să păzești Cuvântul ce ți-a fost revelat, pentru că în El a pus Cel Preaînalt puterea necesară pentru ca lucrarea să-I fie împlinită. De aceea, trebuie să veghezi – să dai atenție la ceea ce ți s-a spus – și să te rogi (Matei 26:41). Un lucru este cert: dușmanul nu te va putea împiedica să faci ceea ce Domnul a hotărât. În misiunea care ți-a fost dată, ți s-a dat cea mai înaltă autoritate. Fii tare!

Este, însă, de necrezut faptul că există oameni care se comportă iresponsabil. Aceștia încep să lupte în Numele lui Isus, dar dacă bătălia pare imposibil de câștigat, se dau bătuți. Folosind cuvinte negative și fără nădejde sau faptul de a renunța la calea sfântă, toate acestea sunt prilej de supărare pentru Cel Atotputernic. Dar cel ce este din Filadelfia, nu se leapădă niciodată de Numele de neînvins al Domnului.

Iubite cititorule, trăiește după Cuvântul lui Dumnezeu, cinstind pe Domnul. Curajul tău de a lupta până la biruință va face pe Domnul să împlinească toate promisiunile pe care ți le-a făcut. Fă-L pe Domnul fericit prin faptele tale și El va realiza lucruri și mai mari în viața ta. Dumnezeu vrea să-Și împlinească voia în viața ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!