Mesajul zilei

26/06/2022 - EXEMPLU NEFERICIT

Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor, care se dăduseră ca şi ele la curvie şi au poftit după trupul altuia, ne stau înainte ca o pildă, suferind pedeapsa unui foc veşnic.

Iuda 1.7

Iuda 1.7

Pedeapsa celor care se dedau greșelii va fi rușinoasă și veșnică. Nu este mic numărul celor care-și vor petrece veșnicia în lacul ce arde cu foc și cu pucioasă, fiind un exemplu rău pentru faptul că nu se merită să cedezi ispitelor pe care le folosesc demonii pentru a-i face pe mulți să nu corespundă vieții veșnice. Fie ca Domnului să-I fie milă de aceste vieți care, precum bețivii, nu pot vedea pericolul în care se află.

Sodoma și Gomora au avut, până în ultimul moment, posibilitatea de a se salva. Pledând pentru aceste cetăți, Avraam a cerut să mai vorbescă doar o dată pentu a le lua apărarea dacă vor fi găsiți acolo doar zece oameni drepți (Geneza 18:32). Însă, Dumnezeul care face mai mult decât credem sau cerem (Efeseni 3:20), Și-a trimis îngerii să distrugă acele locuri. Aceștia s-au manifestat sub formă umană, iar păcătoșii nu i-au recunoscut ca fiind trimiși ai mântuirii. Astfel, cei neascultători au fost nimiciți.

Sunt mulți oameni care, deși au fost luminați, nu se închină înaintea Celui Atotputernic. Sodomiții nu au înțeles că, în ziua aceea, erau acolo să-L vadă pe Dumnezeu, și nu să păcătuiască. Sunt și oameni care ratează momentul venirii Domnului și, astfel, vor fi osândiți pe vecie. Ei și-au deschis ochii asupra diavolului și din acest motiv îngerii lui Dumnezeu au fost nevoiți să-i orbească. Fie ca asta să nu ți se întâmple niciodată!

Imoralitatea i-a determinat să nesocotească Cuvântul lui Dumnezeu. Creatorul ar putea fi considerat responsabil pentru greșelile omului dacă nu i-ar fi dat capacitatea de a distinge între bine și rău. În Scripturi, El a consemnat ceea ce putem face sau nu. Potrivit acestora, vom fi osândiți sau iertați. Este important să urmezi calea sfântă.

Păcătoșii care nu se pocăiesc vor fi dați mereu drept exemplu rău de neurmat. Oricine se pocăiește de păcat va fi iertat și primit ca un copil iubit. Pe măsură ce ești inițiat pe calea binelui, vei primi puterea de a umbla în neprihănire. Evanghelia împlinește pe om cu desăvârșire, scăpându-l de suferință și din mâinile diavolului.

Trebuie să ai grijă să nu te supui diavolului, care va încerca cu orice preț să te ducă în pierzanie, unde osânda nu va lua niciodată sfârșit. O cât de mică neascultare va fi motiv de descalificare. Nu căuta nimic care să se opună Cuvântului, căci actul răzvrătirii este chemarea diavolului de a te lăsa ispitit de el și, astfel, să ajungi să te pierzi duhovnicește.

Ce vrei să ai întru veșnicie? Cu siguranță, vei spune „fericire”. Însă, de nu faci binele, te vei amărî în suferință. A fi în păcat este un lucru groaznic, din cauză că nu-ți găsești liniștea, iar conștiința te apasă zi și noapte. De ce să stai în greșeală?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă întărească!