Mesajul zilei

27/06/2022 - RĂMÂI ÎN PICIOARE ÎNAINTEA DOMNULUI!

Bărbaţii aceia s-au depărtat şi au plecat spre Sodoma. Dar Avraam stătea tot înaintea Domnului.

Geneza 18.22

Domnul este loial, pentru că nu ascunde ceea ce face celor care cred în El (Ioan 15:15). Chemarea este să facem parte din lucrarea Lui, care este bună și roditoare. Aceasta ne va prilejui o răsplată veșnică. Ai grijă să nu-L faci de rușine sau să te descalfici. Oricine a fost chemat de El a atins cea mai înaltă poziție, devenind un slujitor al Noului Testament, și nu al epistolii morții, ci al Duhului vieții (2 Corinteni 2:6).

Cel ce slujește Celui Atotputernic este înălțat (Psalmi 3:3). Pe de altă parte, cei care fac lucrarea oricum și nu-și dau silința de a învața Cuvântul sau nu acordă atenție la ceea ce spune Domnul, vor afla într-o bună zi că au făcut alegerea greșită. A fi considerat un prieten al Dumnezeului celui unic este important și plin de satisfacții. Dacă Avraam nu ar fi fost credincios, nu am fi auzit niciodată de el. De asemenea, nu ar fi cunoscut fericirea de a fi tată la vârsta de o sută de ani.

Spunând ce vor face în Sodoma, îngerii i-au dat un indiciu patriarhului evreilor, zicând că vor verifica dacă lucrurile sunt așa cum au auzit. Această afirmație arată că Dumnezeu căuta pe cineva care să mijlocească pentru cetățile ce alcătuiau marea Sodoma. Avraam a înțeles mesajul și și-a asumat imediat această misiune. Când au pornit să împlinească porunca sfântă, Avraam a simțit că era timpul să îndrepte răul, și așa a făcut.

Cuvântul sfânt al Bibliei ne arată care este taina celui ce a fost numit prieten al lui Dumnezeu: a rămas în picioare înaintea Domnului. Trebuie să ne ridicăm înaintea feței Sale – revelația Cuvântului. În acest fel, ne vom ruga drept și vom fi auziți când vom cere ceva înaintea Tatălui. Apocalipsa ne învață când și cum să ne rugăm. Desigur, răspunsul depinde de alți factori.

Nu vei reuși să fii un bun mijlocitor dacă nu ești statornic în viziunea care ți-a fost arătată înaintea lui Dumnezeu. Un asemenea strigăt trebuie văzut ca un lucru între viață sau moarte, pentru că Domnul nu ar pune niciodată în inimile noastre dorința de a cere pentru cineva sau mai mulți oameni, dacă nu ar fi urgent și necesar. Așa că atunci când te rogi pentru cineva, fă-o cu credință și hotărâre.

Taina este, așadar, să-ți îndrepți privirea asupra lui Dumnezeu. A face așa ceva este plăcut și plin de satisfacții. Revelațiile Scripturilor nu se sfârșesc niciodată și ne oferă o viziune asupra modului în care lucrează Domnul; acestea ne fac înțelepți în toate privințele. Înțelegerea Cuvântului te face mai înțelept decât învățătorul tău. Ceea ce vine de Sus este superior și, fără îndoială, necesar. Nu există nimic cu care binecuvântarea sfântă să poată fi comparată.

Cineva poate spune că Domnul nu a fost prietenul lui Avraam pentru că a distrus Sodoma și Gomora. Adevărul este că îngerii s-au dus să afle dacă acei oameni se vor lăsa convinși de greșeala lor. Însă, fiind necredincioși, nici măcar nu voiau să știe de nimic altceva decât să-și satisfacă poftele nemăsurate (Coloseni 3.5).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!