Mesajul zilei

28/06/2022 - CREDINȚA ÎȚI ESTE ÎN INIMĂ

Recunoaşte dar în inima ta că Domnul, Dumnezeul tău, te mustră cum mustră un om pe copilul lui.

Deuteronom 8.5

Există două moduri de a mărturisi: cu gura și cu inima (Romani 10:9). Asta înseamnă să recunoști de ce Domnul te-a convins de greșeală. Dacă totul s-a petrecut ca o ispită, nu ești de vină, dar dacă ai profitat de oferta celui rău pentru a simți plăcere, chiar dacă numai cu inima, atunci ai păcătuit. Recunoaște acest lucru și cere iertare, pentru ca nelegiuirea să-ți fie ștearsă. Fă asta urgent.

A fi ispitit nu constituie un păcat. Însă, dacă ispita te face să te uiți la cineva cu patimă, un act păcătos a fost îndeplinit și, prin urmare, trebuie să existe mărturisire pentru a obține iertarea. În astfel de cazuri, nimeni nu observă sau știe ce s-a întâmplat în afară de Domnul, iar greșeala ta nu afectează pe nimeni. Trebuie doar să-I vorbești despre asta. Astfel, cel care a săvârșit adulter trebuie să-și mărturisească infidelitatea soțului/soției sale.

Domnul vede ceea ce s-a întâmplat în inima ta cu revelația pe care ți-a dat-o. Dacă ai primit-o ​​și ai pus-o la lucru, atunci L-ai făcut fericit. Însă, dacă ai disprețuit-o, nu ai apreciere pentru ceea ce face El. Ori, tot ce îți arată Tatăl este spre binele tău. Când accepți că Dumnezeu îți interzice să faci ceva care ți-ar face plăcere sau aduce profit și renunți la acea cale, El te binecuvântează.

Un tată bun nu dă tot ce-i cere copilul și nici nu omite să-l mustre dacă a greșit cu ceva (Proverbele 3:12). Tatăl exemplar își ceartă fiul cu privire la greșelile sale și luptă ca să nu se poticnească din nou. De aceea, dacă Cel Preaînalt te pedepsește, bucură-te (Evrei 12:6). Dumnezeu nu ar tăcea niciodată dacă unul dintre ai Săi s-ar deda practicilor greșite, pentru că El îl iubește cu adevărat.

Mustrarea Domnului este menită să te învețe să nu cazi în mâinile vrăjmașului; astfel, nu vei face rău nimănui și nici ție. Nu contează motivele prin care îți scuzi greșeala; nu asculta de diavol! După ce ai săvârșit păcatul, pocăiește-te, căci sigur vei trăi departe de Dumnezeu până când nu vei lua această atitudine (Isaia 59,2). Între timp, diavolul poate cauza daune capabile să lase o stricăciune în veci în sufletul sau trupul tău.

Domnul te corectează ca pe Dumnezeul Său, și nu ca pe un dumnezeu. Învățătura Lui îți va fi dată cu scopul de a-ți salva viața. Chiar dacă te doare să te duci la omul pe care l-ai necinstit pentru a-ți primi mustrarea cuvenită, fă-o. Cel mai rău lucru este să deschizi ușa vrăjmașului, care este fără milă, iar dorința sa este de a omorî, fura și distruge (Ioan 10:10a). Fii înțelept, luând hotărârea de a scăpa de păcat.

Atitudinea ta de a te mărturisi îți va face mult bine, pentru că, după îndreptare, vei descoperi că ai fost și mai binecuvântat. Cei care păcătuiesc și se ascund, rămânând în nelegiuire, deși își petrec viața în rugăciune, nu vor fi ascultați și nici nu vor primi răspuns, fiindcă sunt slujitorii lui Satana, iar Domnul nu-i poate binecuvânta. Ce zici să te împaci cu Dumnezeu și cu cel căruia i-ai făcut rău?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!