Mesajul zilei

30/06/2022 - STRĂLUCIREA DOMNULUI

De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie care s-aprinde.

Isaia 62.1

Din dragosteA Domnului pentru Biserică, El nu va tăcea niciodată. Cel Preaînalt așteaptă de la noi să înțelegem ceea ce ne aparține și să ne asumăm tot ceea ce Cuvântul ne dezvăluie a fi dreptul nostru în Hristos. Ori, voia sfântă este ca noi să ajungem la statura deplină a lui Hristos, dar acest lucru va fi posibil numai pentru cel care ia în seamă cuvintele Sale. Atâta timp cât există un creștin în afara poziției sale în Isus, din dragoste, Cel Atotputernic nu va tăcea.

Din dragoste pentru cetatea marelui Împărat și pentru stăpânirea Lui în mijlocul nostru, El nu se va liniști. Gândește-te bine ce înseamnă pentru Domnul să fie neliniștit, să meargă încoace și încoace, străduindu-se ca poporul Său să se trezească la legea Duhului vieții în Isus Hristos, care este diferită de legea păcatului și a morții, din care am fost eliberați, astfel încât vrăjmașul nu mai domnește peste noi (Romani 8:2).

Tatăl știa că prețul plătit va fi mare, dar nu I-a păsat, pentru că dorea ca neprihănirea să-I iasă la iveală ca o strălucire. Așa că El a așteptat cu răbdare momentul potrivit pentru a-L dărui pe singurul Său Fiu. Când a făcut aceasta, El a avut în minte toată omenirea. De fapt, Dumnezeu abia aștepta să facă lucrarea care ne va aduce înapoi în casa Lui. Acum, este obligația noastră să aflăm și să ne asumăm ceea ce ne aparține în Hristos.

În înțelepciunea Sa, Dumnezeu a pregătit mântuirea ca o făclie aprinsă. Cuvântul Său ne luminează și ne întărește în așa fel încât diavolul să nu ne mai poată supune niciunei ispite. Fără îndoială, el se va gândi de mai multe ori înainte de a ataca pe om care, participă de fapt la mântuire, căci, cum a fost răscumpărat prin sângele lui Isus, îl biruiește pe dușman cu toată puterea sa. Nu mai există nicio putere infernală care să ne poată supune.

Mântuirea este actul cel mai desăvârșit la care au fost martore cele trei lumi - Raiul, Pământul și Iadul. Odată cu aceasta, devenim neprihănirea lui Dumnezeu în Isus (Romani 3:22), iar când ne luăm locul, acea neprihănire devine atât de strălucitoare încât umbrește întunericul cu totul. Nicio pretenție a celui rău nu va avea câștig de cauză față de cei care fac parte din Trupul lui Hristos. De aceea, fii ferm, căci neprihănirea ta va birui împotriva celui rău.

Strălucirea mântuirii voastre să vă lumineze cărările; dacă există locuri întunecate în viața ta, vor fi îndepărtate. Lumina este ca o călăuză pentru oamenii din jurul tău, pentru că vor putea merge pe singura Cale care duce la Creator. Cu lumina ta strălucind, nu te vei împiedica niciodată de obstacolele puse de vrăjmaș pentru a te împiedica să-ți atingi scopul propus, premiul chemării cerești a lui Dumnezeu în Isus Hristos (Filipeni 3,14).

Strălucind ca o făclie aprinsă, vei fi învingător în fiecare luptă. David a înțeles asta când a spus că Domnul este lumina și mântuirea lui și, de aceea, nu trebuie să te temi de nimeni (Psalmi 27:1). Așa trebuie să te porți pentru că Îl slujești pe Tatăl. Chiar dacă vrăjmașul încearcă să te învingă, vei birui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!