Mesajul zilei

01/07/2022 - CUM SĂ AI PE DOMNUL CU TINE

Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.

Deuteronom 31.6

Sosirea copiilor lui Israel în Țara Făgăduinței este un simbol al intrării noastre în Împărăția lui Dumnezeu. Aceștia au ajuns în acea regiune populată, plină de cetăți, cu toată infrastructura specifică acelei vremi. Intrăm în adevăratul Canaan, în Evanghelie, cu toate binecuvântările de care avem nevoie. Alții au lucrat pentru ca noi să ne bucurăm de cuceririle lor, iar acum trebuie doar să respectăm poruncile sfinte.

Cea dintâi cerință a Domnului este să ne străduim, pentru că lucrarea de răscumpărare este săvârșită. Satana este învins și nu are putere să se atingă de copiii lui Dumnezeu. Cel Preaînalt își va împlini făgăduințele, dar dacă nu te strădui, șarpele va veni cu toată viclenia, făcându-ne să credem că nu merită să luptăm pentru a ne sfinți sau lua în stăpânire ceea ce ni s-a dat în Isus.

Pe lângă faptul de a te strădui, trebuie să te însuflețești. Veselia este una dintre calitățile întâlnite la David. Prin urmare, el a fost folosit de Dumnezeu pentru a-l elibera pe împăratul Saul de duhul rău care îl tulbura (1 Samuel 16:14-23). Aceste două calități nu au fost inventate de Moise, ci erau condiții cerute copiilor lui Israel pentru a lupta alături de Domnul. Cei fricoși, nepăsători și slabi în credință nu vor fi războinicii lui Dumnezeu.

Un alt atribut cerut israeliților era curajul. Domnul știe că diavolul va folosi toate mijloacele pentru a te face să te dai bătut, pentru că lașii vor afla cea de-a doua moarte – despărțirea veșnică de Dumnezeu (Apocalipsa 21:8). Nu lăsa ca vicleșurile lui Satan să te împiedice să îndeplinești ordinul de Sus. Nu te înfățișa niciodată fără aceste calificări pe care Atotputernicul vrea să le vadă la copiii Săi.

Omul care se sperie înaintea dușmanului, chiar dacă nu arată asta, transmite un mesaj de predare, înfrângere și supunere față de puterea cea rea. Nu contează dacă imaginea este sumbră sau dacă cel rău te lovește cu toate armele lui, căci Cuvântul lui Dumnezeu garantează că niciun rău nu ți se va întâmpla (Psalmi 91). Așa că nu crede niciodată minciunile ispititorului.

Mare grijă, însă, fiindcă trebuie să urmezi aceste cerințe și să lupți în rugăciune până când toate vor face parte din viața ta; la urma urmei, cine înfruntă lupta cu noi este Cel Preaînalt, care, explicând cum ar trebui să ne pregătim în lupte, arată că doar așa va fi alături de noi. Dacă cineva intră în război fără Dumnezeu, este dinainte învins. Învățătura va fi urmată, iar cei care au judecată se vor pregăti pentru a nu dezamăgi pe Viteazul de război.

Citește din nou condițiile pentru a fi biruitor și aplică-le. Dacă respecți legile sfinte, veți vedea pe diavol învins când vine împotriva ta. Urmând sfatul Domnului, vei avea ajutorul Lui. Este bine să-ți amintești că Tatăl a pregătit dinainte fapte bune pentru ca să umbli în ele (Efeseni 2:10).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!