Mesajul zilei

02/07/2022 - CÂND NELEGIUIRILE TE COPLEȘESC

Mă copleşesc nelegiuirile, dar Tu vei ierta fărădelegile noastre.

Psalmi 65.3

Ce s-a întâmplat cu David se va întâmpla cu toți frații noștri. Oricât de mult respingem gândurile necurate și nu ne plecăm în fața atacurilor malefice, ispitele continuă să ne copleșească. Ce e oare de făcut? Să ne lăsăm înșelați de ele? În niciun caz, pentru că aceasta este ținta vrăjmașului. El știe că avem ungerea sfântă pentru a birui; de aceea, cel rău vine cu gânduri necurate pentru a ne îndepărta de Domnul.

În rugăciunea Tatăl nostru, Isus ne-a învățat să cerem Tatălui să ne scape de ispite (Matei 6,13). Acest sfat trebuie luat în serios și urmat. Totuși, nu este suficient să te rogi. Este necesar să iei atitudine și să ceri ca ofertele malefice să înceteze. Deschide-ți inima lui Dumnezeu și nu ascunde nimic de El.

Împăratul lui Israel a fost un om dedicat lucrării sfinte. Era mereu gata de luptă, dar diavolul l-a ispitit. Vorbind despre nelegiuirile care îl copleșeau, David a cerut ca rugăciunile să-i fie ascultate. Celui ce-i place greșeala trebuie să se pocăiască.

Acest monarh, simțind că este copleșit de nelegiuiri, a spus că Domnul îi iartă fărădelegile. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de vorbit despre Dumnezeu. În acest fel, omul nu numai că mărturisește că a colaborat cu vrăjmașul, ci își cere și iertarea. Nu este nimic mai bun de făcut decât să fii sincer.

Pentru a te scoate dinaintea lui Dumnezeu, cel rău va folosi toate armele pe care le are și va face orice pentru a te face să-l asculți. Dacă dai atenție diavolului, el va sădi una dintre semințele lui în inima ta. Așadar, dacă nu te pocăiești te va avea cât de repede în mâinile lui. Pentru a pune capăt acestui fapt, mărturisește-ți greșelile lui Dumnezeu și păzește Cuvântul.

Adevărul este că Dumnezeu are mult mai multe să-ți dea. Într-o clipire din ochi, El poate pune capăt suferinței tale. Cu toate acestea, El nu le va răspunde celor care nu se roagă cu credință și se îndoiesc că vor fi eliberați. Domnul nu va construi un „turn” fără a analiza dacă există condiții pentru a-l termina. Numai cu ajutorul Lui vei putea scăpa de ispite.

Dacă nelegiuirile te vor copleși, pocăiește-te și cere iertare Tatălui. Ispititorul va fi învins grație acestei purtări. Dumnezeu poate să te scape și te va scăpa de toate ispitele diabolice, pentru că El știe că, dacă vei fi amăgit de ele, asta va însemna sfârșitul tău. Scapă de ele!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!