Mesajul zilei

03/07/2022 - FERICE DE CEL CE SE TEME NECONTENIT

Ferice de omul care se teme necontenit, dar cel ce-şi împietreşte inima cade în nenorocire.

Proverbele 28.14

Omul care își pierde respectul față de Domnul și devine neinteresat în păzirea poruncilor habar nu are ce-l așteaptă în veșnicie. El a căzut în cursa dușmanului și, deși prosperă în această viață, fiind aplaudat de alții și trăind în belșug și cu o situație foarte bună, când va închide ochii și va ajunge în lumea cealaltă, din care nu va mai ieși niciodată, va vedea că a luat cea mai proastă hotărâre.

Cine se străduie să-și îmbunătățească modul de viață, nu se lasă purtat de ispite și se ferește de ofertele dușmanului, dovedește că respectă pe Domnul și, prin urmare, va avea succes în tot ceea ce întreprinde. Din păcate, lumea acționează rapid și are mai mult succes decât biserica; astfel, o mulțime de oameni vor cădea în pierzanie pe vecie.

Teama de Dumnezeu trebuie să fie necontenită. Lucrul bun este atunci când omul „nu-și ia pauză” de la această teamă și, oriunde se duce, este tare în credință și hotărât să împlinească poruncile sfinte. Cei care nu respectă Cuvântul, fiind influențați de cel rău, și cred că greșeala pe care o fac uneori este normală, sunt condamnați să-și petreacă veșnicia departe de Tatăl.

Hotărăște din toată inima să nu te încredințezi răului, refuzând tot ce vine de la cel rău. Astfel, când va veni ziua plecării, nu vei fi făcut de rușine. Oamenii care cred și ascultă de Domnul nu vor afla niciodată cea de-a doua moarte. Dimpotrivă, cei care nu văd nimic rău în a sluji lui Dumnezeu, cât și plăcerilor trupești vor descoperi că au luat o hotărâre groaznică și vor fi din această cauză pierduți pe vecie.

Duhul lui Dumnezeu ne vorbește și ne face să ne simțim rău pentru tot ceea ce nu-i place Tatălui. Unii însă se lasă înșelați de ispitele diavolului, dar își vor da seama, când vor deschide ochii, că va fi prea târziu. Mulți nu au timp pentru Cel Preaînalt și se comportă ca cel bogat, care a preferat să trăiască din belșug, fără să-și facă griji pentru sufletul. Mai târziu, când l-a rugat pe Avraam să-l ajute, nu i s-a putut răspunde (Luca 16:19-25).

Este timpul să iei cea mai înțeleaptă și mai importantă hotărâre din viața ta. Vezi ce este în neregulă cu purtarea ta și vorbește cu Domnul. Atunci vei vedea că acest lucru lipsea pentru ca puterea cea rea să nu aibă câștig decauză în viața ta. Cine îl ascultă de Dumnezeu descoperă că ispitele și alte fapte rele nu-l mai stăpânesc. Mai este puțin până să fii eliberat.

Dacă îți împietriști inima, vei cădea în nenorocire. Însă, de te împaci cu Cel Preaînalt, vei fi pe calea cea bună. Faptul de a fi în Isus este lucrul cel mai frumos din viața ta și plin de succes. Având teamă de Dumnezeu, vei fi izbăvit de atacurile iadului. Izbăvește-te pe vecie de orice legătură cu imperiul întunericului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!