Mesajul zilei

04/07/2022 - PUTEREA PĂCATULUI

Cei nesocotiţi glumesc cu păcatul, dar între cei fără prihană este bunăvoinţă.

Proverbele 14.9

Scripturile îi numesc nesocotiți pe cei care nu se deranjează să păcătuiască și astfel nu respectă poruncile sfinte. Aceasta nu are nimic de-a face cu preceptele religioase, ci cu Cuvântul lui Dumnezeu. Nesupunerea față de legile Domnului îi face pe cei care se dedau acesteia să se încreadă în duhul nebuniei și, în consecință, să fie stăpâniți de diavol. Nu există lucrare mai rea decât să te opui sfaturilor date de Duhul Sfânt. Nebunului îi face plăcere să păcătuiască.

A păcătui este ca și cum ai prelua din caracterul și personalitatea diavolului. Cine face asta arată că nu respectă pe Domnul. Acest fel de om este considerat nebun pentru că nu a măsurat consecințele purtării sale. Deci, în loc să aibă pe Cel Atotputernic drept Dumnezeu, se pune sub autoritatea celui rău, fiind călăuzit de ființa care este rea la inimă și nu face bine nici măcar celor care o slujesc. Cu siguranță, a da binele pe rău este o decizie proastă.

Ascultând de ispită, omul se trezește stăpânit de duhul nebuniei. Din acel moment, firea vrăjmașului îl va face să afle numai necazuri (Psalmi 42,7) și, dacă nu se va pocăi, va avea tot mai multe pofte lumești. Cel rău nu îl va lăsa să trăiască în pace și, deși va încearca să iasă din puterea lui, va reuși doar dacă va avea ajutorul sfânt. Toți cei care iubesc răul sunt asupriți de el.

Păcatul plătește recompense celor care se dăruiesc lui. Biblia numește moarte acest fel de răsplată, ceea ce înseamnă despărțirea de Dumnezeu (Romani 6:23). Cei care se dedau păcatului realizează că nimic bun nu funcționează în viața lor, chiar dacă luptă cu toată puterea pentru a o îmbunătăți. Dacă cedezi ispitei și nu te întorci la Dumnezeu, vei fi tot mai departe de fericire. Atunci va veni momentul în care nici măcar nu-ți vei aduce aminte de Cel Preaînalt și, dacă îți vei menține această purtare, vei fi condamnat la pedeapsa veșnică.

Cine săvârșește un păcat și nu îl mărturisește va fi pedepsit, căci Scripturile spun că greșeala îl va da de gol pe cel care s-a dedat acesteia, chiar dacă el crede că o astfel de faptă nu va fi descoperită niciodată. Când Dumnezeu trimite nelegiuirea pentru a-i găsi autorul, nimic nu va putea fi ascuns și atunci nu va exista milă, iertare sau mântuire pentru păcătosul nepocăit. Merită oare să rămânem în greșală?

Dacă te supui ispitei, vei deveni un slujitor al diavolului care te-a ispitit și, de atunci, vei avea amprenta acestui rău asupra personalității tale. Acesta este cel mai groaznic lucru care ți se poate întâmpla, pentru că, pe lângă faptul că stai departe de Tatăl, noul tău stăpân îți va asupri voința și dorințele. Astfel, suferința nu te va părăsi niciodată.

Cei drepți nu se abat de la îndrumările Cuvântului și țin seama cu toată convingerea de mustrările Celui Atotputernic. Este foarte important să stai de veghe și să te rogi pentru a nu accepta „ofertele” lui Satana (Matei 26.41), care vrea să te aibă în mâinile lui. Fugi de minciunile vrăjmașului și fii un slujitor al neprihănirii. Nu te juca niciodată cu fericirea ta veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!