Mesajul zilei

05/07/2022 - CUVINTE DE MÂNDRIE

Nu mai vorbiţi cu atâta îngâmfare, Să nu vă mai iasă din gură cuvinte de mândrie, Căci Domnul este un Dumnezeu care ştie totul, Şi toate faptele sunt cântărite de El.

1 Samuel 2.3

Există cuvinte de amor-propriu sădite de Dumnezeu în inima fiecăruia. Acestea ne întăresc și ne ajută să nu acceptăm nicio ispită ce ne va aduce o viață de necaz. În ceea ce privește credința acordată de Domnul, nu este lucru rău folosirea acestor cuvinte, întrucât ne îmbărbătează pentru a depăși situațiile negative. Totuși, greșeala constă în folosirea exagerată a acestor cuvinte, ceea ce ne duce la mândrie și deșertăciune, care nu sunt bune de nimic (Proverbe 16:18).

Necunoscând sfaturile Scripturilor, mulți oameni sunt influențați de minciunile celui rău și exagerează în exprimarea stimei de sine. Astfel, se pierde controlul care ar trebui să existe în fiecare, iar individul ajunge la un stadiu în care îi rănește pe alți oameni, ceea ce îi va aduce condamnarea. Ana, deși era o femeie simplă, a doua soție a unui țăran, a înțeles pericolul și, din ungherul ei, ne-a dat acest avertisment.

Dumnezeu folosește pe oricine vrea, fie un om cult care a absolvit o universitate bună, fie cineva fără pregătire intelectuală. Întotdeauna este bine să fii atent când vorbește un fiu al Celui Preaînalt, pentru că din gura sa poate ieși ceea ce ai nevoie ca să nu fii folosit de dușman. Sfatul lăsat de soția umilă a lui Elcana a prilejuit o reflecție care a făcut-o să obțină lucrarea sfântă de a fi mama lui Samuel, un mare om al lui Dumnezeu.

Dacă lucrurile îți merg bine, slăvește pe Domnul și nu te lăsa înșelat de cel rău; însă, dacă îți merg prost, întoarce-te la Cuvânt și însușește-ți ceea ce îți dă Domnul. Acest lucru te va ajuta să scapi de orice nenorocire. Ungerea sfântă din Scripturi te va întări și te va călăuzi, făcând din tine cineva care va surprinde plăcut pe mulți oameni, așa cum s-a întâmplat cu Ana cea stearpă, care a devenit mama multor copii (1 Sam 2:5).

Fii atent și nu permite diavolului să te folosească pentru a răni pe cineva care nu a obținut încă binecuvântarea pentru tine și, astfel, să fii găsit în greșeală. Oricine întâmpină vreo dificultate merită dragostea și credința noastră, în loc de dispreț sau batjocură. Oricine se consideră mai bun decât alții pentru că a primit ceva de la Dumnezeu, nu Îi va putea sluji. Este datoria noastră de a dori altora ceea ce ne dorim nouă înșine (Marcu 12:31).

Nu există niciun motiv să lași răul să te copleșească dacă Domnul este Dumnezeul înțelepciunii. Dacă îți lipsește înțelegerea, cere lumină Celui Preaînalt și în felul acesta vei vedea calea de ieșire (Iacov 1:5). Ana a înțeles că trebuie să se roage din toată inima, dar s-a crezut că este beată. A fost aproape aruncată din casa lui Dumnezeu, dar a primit binecuvântarea pe care o căuta. Ce vei face oare tu?

Domnul cântărește lucrările în balanțe precise. Așa că ai grijă să nu fii respins. Ceea ce faci cu revelația pe care o primești este ceea ce va realiza Dumnezeu în viața ta. Vremea de a-ți asuma planul sfânt a venit. Fii puternic și intră în luptă. Nu contează de câte ori ai greșit, căci credința te va face să te bucuri de roadele faptelor tale (Ieremia 17:10).


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!