Mesajul zilei

06/07/2022 - MODUL DE A MULȚUMI LUI DUMNEZEU

Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Coloseni 3.17

Nu am fost chemați să dormim și să lenevim, plini de vise, ci să ducem la îndeplinire lucrarea începută de Isus, în care trebuie să perseverăm, așa cum ne-a poruncit El. Oricine face ceva diferit de ceea ce a cerut Învățătorul va vedea că a lucrat într-un mod greșit. Cu siguranță, nicio lucrare fără ajutorul sfânt nu va fi încuviințată. Cel mai important semn al întoarcerii lui Isus - propovăduirea Evangheliei fiecărei făpturi (Matei 24,14) - nu are nimic de-a face cu ceea ce omul face pentru sine, ci cu modul în care a lucrat Isus.

Lecția pe care ne-o dă Învățătorul despre pilda talanților nu trebuie uitată niciodată. Este atât de importantă încât oricine nu-i va înmulți va fi aruncat în întunericul de afară (Matei 25:30). Dacă acest fapt ar fi fost o minciună, Isus nu l-ar fi spus. Este bine să-ți analizezi atitudinile în credință, căci dacă te-ai dovedit neascultător sau disprețuitor al sfintei porunci, vei fi surprins să auzi ordinul de a se îndrepta spre pedeapsa veșnică.

Cei care sunt leneși sau nepăsători față de problemele cerești au nevoie urgent să caute ajutor sfânt. Cine nu ascultă de poruncile Învățătorului este în pericol de a-și pierde viața. Hristos nu glumea, și nici nu vorbea aiurea, când ne-a învățat despre seriozitatea credinței. Petru, de exemplu, a fost certat pentru că s-a speriat de vântul și apele învolburate (Matei 14:30). Nimeni nu va rămâne nepedepsit dacă este atras de ofertele materiale sau amenințările acestei lumi.

Este necesar să faci precum Maria, care s-a așezat la picioarele lui Hristos pentru a învăța calea cea bună de a-I fi pe plac. Marta a fost avertizată că nu făcea ceea ce trebuie, deși dorea să slujească bine pe Învățător (Luca 10:38-42). Cel care nu reușește să cerceteze Scripturile nu va găsi nicio scuză pentru neglijența sa. Este posibil să mergi pe calea cea bună doar făcând voia Domnului. Este bine să-ți acorzi timp de învățătură pentru ca apoi să-ți vezi lucrarea acceptată de Dumnezeu.

Feriți-vă de prieteniile lumești, de sfaturile rudelor nemântuite sau celor care nu sunt în Duhul sfânt, precum și de învățătorii fără cunoaștere a Celui Atotputernic. Oricât de înțelept ar fi considerat cineva, dacă nu urmărește Cuvântul, nu va ști direcția sigură pe care să o ia. Prietenii pot dori să ajute, membrii familiei se pot strădui ca tu să ai succes, dar numai cei care merg în lumina Celui Preaînalt cunosc calea (Psalmi 119.105).

Depinde de tine să alegi ce să faci. Cu toate acestea, ar fi bine să ai asistența Duhului Sfânt înainte de a lua orice hotărâre. Numai El este infailibil, pentru că El știe toate lucrurile și este Mângâietorul nostru – Cel care ne-a fost dat ca să ne călăuzească în toate (Ioan 14:26). Așa că păziți Cuvântul. În scurt timp, vei descoperi direcția potrivită. Așa că folosește Numele lui Isus, aducând slavă Tatălui.

Fă totul în Numele lui Isus, mulțumind lui Dumnezeu pentru acest Nume. Odată ce ai încredere – credință –, determină și totul se va întâmpla conform Scripturilor. După ce ai dat porunca, rămâi în poziția ta, căci nu există nicio modalitate de a da greș dacă ai acționat potrivit revelației date. Chiar dacă pare târziu, Domnul Își ține promisiunile (2 Petru 3:9).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!