Mesajul zilei

07/07/2022 - ZIUA INFAMIEI

 Împăratul Asiriei a dus pe Israel rob în Asiria şi l-a aşezat la Halah şi Habor, lângă râul Gozan, şi în cetăţile mezilor,  pentru că n-ascultaseră de glasul Domnului, Dumnezeului lor, şi călcaseră legământul Lui; pentru că nici n-ascultaseră, nici nu împliniseră tot ce poruncise Moise, robul Domnului.

2 Împăraților 18.11-12

Domnul a trebuit să împartă împărăția lui David din cauza nelegiuirii lui Solomon și a lipsei de judecată a lui Roboam. Prin urmare, putem înțelege că, uneori, El face același lucru cu unele biserici, familii și frați. Ieroboam, cel care a pornit revolta, nu a vrut asta, ci a fost făcut să ieie o asemenea hotărâre prin poruncă sfântă (1 Împăraților 12:15). Însă, s-a lăsat curând stăpânit de duhul greșelii și a stricat națiunea nou creată. Au trecut peste 200 de ani, iar israeliții nu s-au îndreptat.

Ei nu credeau că Dumnezeu va permite ca poporul Său să fie dus în robie, chiar dacă prorocii au spus că o vor face. Ori, chiar dacă oamenii gândesc diferit față de mustrările Celui Preaînalt, spusele Lui se vor împlini. Cel mai bun lucru de făcut este să te întorci la Tatăl cu pocăință și cu hotărârea de a-ți schimba cu totul viața, gândurile și dorințele. Este bine să ne amintim că niciun cuvânt al Său nu este lipsit de putere (Isaia 55:11).

Împăratul Asiriei, Salmanasar, nu a făcut decât să înrobească și să distrugă națiunea lui Israel – regatul de nord – pentru că israeliții nu au vrut să țină seama de avertismentele Scripturilor și ale prorocilor. Aceasta a fost greșeala lor: să disprețuiască cuvintele Domnului. Și noi facem asta și dacă nu ne corectăm sau nu căutăm pocăința cu toată inima, vom fi victime ale mâniei sfinte.

Profeția s-a împlinit și israeliții din cele zece triburi au ajuns într-o țară care nu era a lor și nu s-au mai întors niciodată (2 Împăraților 17:23). Dacă Isus s-ar întoarce acum, sau dacă ai muri în această clipă, care ți-ar fi soarta întru veșnicie? Dacă în inima ta nu există încrederea deplină că vei fi mântuit, du-te la un pastor, un om al lui Dumnezeu, și te împacă cu Domnul. Nu te juca cu viitorul tău, ai putea fi în pericol.

Cei care abuzează de răbdarea lui Dumnezeu vor avea la Judecata de apoi aceeași soartă ca și poporul lui Israel. Domnul nu va lua altă hotărâre decât aceea de a-i trimite la osânda veșnică, din care nu vor scăpa niciodată. Isus ne-a răscumpărat mântuirea, dar trebuie să ne-o asumăm cu toate avantajele și îndatoririle. Prețul care trebuie plătit este doar prin respectarea a ceea ce este scris și slujirea Tatălui cu dragoste și dăruire. Oricine nesocotește sfințenia Domnului, căci este templul Său, nu va ajunge în Rai.

Vezi dacă ai nesocotit Legământul Celui Preaînalt și orânduirile lăsate de Hristos și apostoli. De ce să continui în păcat dacă plata îți este moartea? (Romani 6:23). De ce să disprețuiești dragostea lui Dumnezeu și să fii pierdut pe vecie? Nimic nu lipsește celor care slujesc lui Dumnezeu. Oricât de mult s-ar strădui diavolul să ajungă la cei mântuiți, nu va reuși.

Cine nu păzește Scripturile nu trăiește onorabil și, după Judecată, va suferi pedeapsa veșnică. Deci, care îți va fi hotărârea? Îngenunchează acum și împacă-te cu Dumnezeu. El vrea să-ți dea – și îți va da – viață din belșug (Ioan 10:10b).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!